Blogger Templates

Sunday, November 22, 2009

sambungan..........

ni nak sambung kisah......... kisah 'extreme experience' yang tak habis cite tue..., lepas je makan kfc kat ecm, kitorg g le tc.. bak kata org, mmg tak sah kalau tak bergmbar. tgk le tue.., mmg kaki gmbr tul.

hehehe.., sempat g kitorg makan aiskrim, cik eyfa yang belanja... bes tu.. hahahaha






After dat..., nak di jadikan cite, kitorg balik le. Odw balik ade le gak singgah beli makanan untuk kawan si lifi nie.. dalam perjalanan nak balik nie, shuk bawak keta punye le pecut.. macm nak race la lak. Alih2, keta satu g takde kat belakang...,

nak tak kenapa????????????????
itu le.., siap bukak bonek g tue.., ape ke halnye tu pulak???

ni sampai bukak ni nape?? rosak la tue..,
ni sampai kol2 lak nie.., aish.., den da maleh nak naip nie.., tgk jela gambr2 kenangan nie...
yang ni posing sakan nie.., da tau ke masalahnya?? cer kabo cikit...
banyaknye tangan......... tapi tangan yang mana satukah yang telah berjaya menemui masalah kepada masalah ini?????????
hahahahahaha........., inilah orangnya. En. Shuk..., die yang tolong memperbaiki kerosakan kereta ini.. tapi yang pegi beli minyak nye, En. Lifi ngan En. Ping. Bukan minyak masak la.., minyak.. ala minyak la...


Itu la masalhnya... punya la pandai lima orang jejaka tue.., isi minyak bape hinggit je.. jalan tak ingt dunia.., kan da habis minyak. tak pasal2 je keta rosak.. ape da....

Da tu tak serik g.. race lak ngan kitorg.. hahahha mmg ktorg kalah tapi kitorg sampai dulu kat UMP..
hahahahahahaha........, mmg bes.. bile lagi la kita nak kuar macam nie??? ngan sume dak mekatronik??? erm..., something da jadi sehngga impossible sume nie nak terjadi kembali.

Saturday, October 24, 2009

Bila semua ini akan berakhir....????

Dalam hidup kita.., banyak benda yang kita tak expect akan terjadi... Kepenatan makin bertambah2 bila di sertakan dengan masalah dalam hidup... Aku berusaha nak jadi yang terbaik untuk mereka yang lain.. Tapi sebaliknya yang berlaku apabila perkara yang berbeza berlaku....
Sejujurnya, aku berasa amat2 sedih dan pilu. Aku tak pernah jangka benda ini berlaku. Baru pertama kali aku nak berbaik dengan laki, tiba2 ini yang terjadi.. kau orang jangan anggap aku seorang perempuan yang cekal dan sanggup terima apa aje yang berlaku. Aku masih seorang perempuan yang lembut, punya hati dan masih punya perasaan.

Gara2 gosip tu semua ini berlaku., aku dengan ------- mula renggang. Aku mula terkilan dan mula jauhkan diri. Hanya kerana dia takutkan gosip, dia jauhkan diri dari aku dan mengharap aku tegur dia. Ya aku masih tegur.. walaupun aku rasa perit di hati. Semuanya dah berubah..
sakit dan peritnya hanya Tuhan yang tahu. Aku tak sengaja tadi, aku betul2 taktau yang dia ada hal kul 8 malam. Then aku sangka dia akan cakap camtu kat aku... Kau masih tak kenal aku lagi. Aku seorang yang sensitif.., cepat tersentuh, mudah menangis... Aku taknak tension kan diri aku, kalau tak mak dan ayah aku akan susah... satu rahsia aku yang kau taktau.. satu rahsia yang mmg kau akan berubah pandangan terhadap aku. Aku da cakap, ikhlaskan diri berkawan dengan aku. Masalah diri aku betul2 da ubahkan persahabatan kita. Aku redha dan aku pasti ada hikmah di sebaliknya. Aku hormati pendirian kau.

Satu lagi, ___..., aku da penat dengan kau.. kalau kau terbaca blog aku.., aku nak kau tau.., aku ikhlas sayangkan kau.. Walau aku keluar ngan lelaki lain walau aku cakap lelaki lin ensem dan macam2 lagi.. Aku masih rindukan kau.., aku masih fikirkan kau.., aku masih sebut nama kau.. Tapi aku betul2 da penat.., aku tau kau bukan untuk aku..., kau tak pernah ada rasa dekat aku. Aku tau diri aku sendiri.. Setiap kali aku jumpa, dengar suara kau.., chat dengan kau.. aku sentiasa berdebar2.., senyum dengan tiba2.. Salah aku ke semua tue?? Aku masih mengharapkan kau... tapi aku betul2 da penat sekarang.. Aku nak lupakan kau.., taknak ingtkan kau.. mmg susah nak buat.. Aku ikhlas sayangkan seorang insan bernama ____ ____ _____.....

Bila semua nak berakhir..??? Kembali tenang??? Aku penat sangat..., apa lagi dugaannya?? kesakitan ini hanya Tuhan yang tahu... Ketahuilah.., aku juga ada hati dan perasaan yang sentiasa berusaha menjaga perasaan orang lain sehingga aku tidak menghiraukan perasaan aku sehingga aku sendiri ada penyakit hati yang akhirnya aku sendiri tak terkawal... Alhamdulillah aku berjaya ubatinya... yang kesiannya ibu dan bapaku hanya gara2 aku menjaga perasaan orang lain..

Monday, September 21, 2009

extreme xperience........



huhu..., nie ada satu kisah, kisah ni berlaku time kitorg pergi kuar bukak pose ngan kwn2 kelas..
Nak dijadikan ceritanye... punye la bijak kwn2 laki aku nie... ish..., satu cerita yang memang lawak tahap sepuluh la kirenye...

Mcm nie.., ari jumaat tue, lepas kelas machining, kitorg bergegas balik bilik masing2 tukar baju... aku ngan eyfa g beli makanan kat bazar coz tau memang konfom tak sempatnye nak berbuka t. So beli la makanan ngan air dulu... Then i drive the car pergi kk2 nak amik si shuk ngan lifi... idoknye aku yang drive sampai ke kuantan.. kat sane ade le satu g keta yang tunggu.. keta Jamil and the geng.. hahahaha

ermmmm.., sebenarnye kitorg bukak pose kat depan masjid je.., pas buka terus g solat... masjid negeri la katakan... pas je solat kitorg rncang nak g mane.... kawan2 laki cina aku nie nak g ECM aka east coast mall... then dua buah keta nie pun pergi jela.... jalan2 kat sane..., yang harunye... aku agak malu ah.., mane idoknye, 7 lelaki... DUA girl.... mak aiiiiiiiiii..., malu kot... so.., aku pun jalan lambat2, ingtkan dorng nak pergi dulu tapi TAK!!!!!!!!!!!!!!! dorg tunggu... sesungguhnya aku tahu kau orang memang baik coz tunggu kitorg dua tapi sedarilah bahawasanya aku malu..........!!!!!!!!!!! erm..,

sebenarnya kitorg saje je masuk kedai baju kurung dengan niat dia orang pergi dulu.. tapi takk... dorg tunggu.. adui...,

then kitorg lapar.., ye le.., dala pose tapi makan kuih yang sikit je.. then decide le nak mkn kat ne.. then ada org pilih... satuuuuuuu temmmpatttttt iiiiiiiiiaaitttttttttttuuuu LAKSA SHAKE....
ermm.., sebenarnye aku gak malu ah time tue.. kalaulah kau org kat tmpt aku... ada ke patut.., da masuk.., da duduk.., da amik menu..., tetibeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ping leh bangun cam tue je...., apa lagi yang lain ikut melangkah ah.. hhahhahahhahah....,
ALKISAHnye..., makanan kat situ mahal2 belaka.. ne le kitorg as student afford nak makan kat situ... hahahahah...., memang time tue hanya Tuhan yang tahu perasaan tika dan saat itu..





The rest is history.., akhir sekali makan kat KFC je..., kan senang kalau decide awal2 g... apara kau org nie..., hehehehehe.... pstue..., eyfa di ganggu oleh seseorg,..... siapa itu...???? dirahsiakan...
tapi b4 decide nak makan KFC tue.., kawan2 aku ni buat keje gile cikit.., amik gambar kat eskelator......, perghhhhhh kalah perempuan nampak??????



semua tgk je.., selamatlah kelas mate aku kalau takkkkk..........
tgk ah tue...., sampai abang kat belah bawh tegur tueee....
nie le calon2 model akan datang

hahhahaha.................


Monday, September 07, 2009

kambing kejar......!!!!!!!!!!!! Lariiiiii

Al-kisahnye.... kami da terrrrrrlalu la bosan bukak pose kat UMP... Kami pun berpakat satu bilik nak berbuka kat luar...., malangnye sorg dari kitorg balik umah... takpela da die balik umah kan..
errmmmm..., kami masih pergi jugak kerana satu tekad yg memng nak pergi berbuka kat luar....
Kami berusaha mencari keta pada malam tue.... dengan usaha yg gigih dapat gak sewa satu keta..., tapi hanyalah keta iswara... iswara pun iswara lah..... kami tak kisah .... yg penting..., KELUAR bukak kat luar..
tapi kami tak drive sndri,, hehehehhehe.... kami bawak sorg jejaka nie.... sebagai peneman... mane berani kuar tiga org girl mlm kat kuatan... TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

first2, pegi TC..., perghhh penuh tue org... solat asar kat situ then benti pikir, kat mane nak berbuka hari tue..., adus......., satu hal lak nak pikir nak g mane...errmmm...., pas beberapa minit..., kami decided nk g tg. lumpur..... ngan segera kami menghala ke sane coz time tue da nak berbuka....

kerana takut tak sempat..., kami beli makanan kat gerai tepi jln... actually bukan gerai bese.., tapi tmpt khusus for jualan kuih n sedikit lauk untuk berbuka... then pemanduan di teruskan lagi........... punye la jauh kami merantau..... last2 sekali kami berhenti kat satu tempat nie... memang pelik semacam je..., sunyi je.. cam takde org... name tmpt tue......, pantai sepat....

tapi takpe asalkan terdapat air dan dalam takungan air tue..
hehehe..., kami duk lepak2 kat situ b4 nak berbuka... siap bergambar g tue... tapi jejaka yg telah menjadi peneman kitorg nie agak pemalu cikit mule2 nak ajak bergambar...., tgk ah tue.....

Tidakkkkkkkkkkkkk.........!!!!!!!!! aku tak bersalahhhhhhhh.........



ishhhh...., pyh2.... yg ni lak memng kaki bergambar... dua org nie memang betul la... pyh la laki korg t.... senang2 amik jamil je yg mmg suke bergambr tue hahahhahahahahahaha.........

gurau je....., hehehehe..... pas beberapa minit kot..., barulah jejaka tue sudi bergambar tapi masih agak2 malu lagi tue,,, ish cam anak dara lak die nie... hahahaha

ni gambar2 kitorg b4 bukak pose.. jam da menunjukkan hampir kul 7.13 malam... kami pun amik makanan yg ade kat dlm keta n cari tmpt untuk makan...

sebelum nak berbuka tue.., ada la satu kisah yg mmg korg pun takkkkkkkkkkkaannn nak ianya terjadi kat korg.. mane taknye... sebaik sahaja bawak kuar makanan tue.... kwn aku terus je kene kejar KAMBING!!!!!!!!!!!!! TIDAK!!!!!!!!!!!!

hahahaha..., jenuh la jejaka tuee menghalau tapi tetap gak di ekori oleh seekor makhluk tuhan nie... sampaikan kami naik ke menara.. slmt la kambing tak reti panjat menara kalau tak memang aku campak je die turun tanpa rase bersalah n belas kasihannya...
org nak berbuka die pun nak berbuka gak.. padahal sedarlah.. die tue hanyalah seekor KAMBING!!!!!!!!!!.........

tapi kami selmt berbuka gak malam tue.. dgn berlmpukan cahaya bulan... memng romntik habis... sampai bersuluh ngan lampu henset je masing2.... makan teraba2....
jgn pikir bukan2.., dosa.., bulan pose nie...
then kitorg nak cari masjid nak solat maghrib.... kami naik la keta mencari then benti kat satu tmpt nie.., pagar terbukak, lampu terpasang tapi takde ORANG!!!!!! aduh.., udah.... seram sejuk kitorg... ape g segera tekan pedal minyak pecut belah ahh.........
punye la kami heran knp takde org kat situ... pdhl banyak gak umah dekt2 situ...
adakah itu tmpt...................... untuk.................. org................. tutttttttttttt??????????
kekal menjadi persoalan.. ermmm kene panggil kru seekers nie....
then kami jumpe gak masjid setelah bertanya kat org yg jumpe kat situ.... after that.., kami jln2 kat kuantan b4 balik semula ke pangkal jalan.... tu lahhh kisah yg memang bez... kene kejar kambing b4 bebuka....... serik aku...............

Saturday, August 29, 2009

Assgn n test.........,,,

Adakah ini cabaran sebagai mahasiswi di institut pengajian tinggi.. yg paling takleh tahan tue...
ke semuanye perlu di hantar n dilakukan dalam satu minggu.. macam batu yg berat sdg menghempap diriku ini... aduh.., sakitnya kepala aku...

ermm..., jap aku cube nyatakan di sini apekah assgn n test kitorg tue..

Material=khamis
Titas=khamis
Technicl drawing=khamis

mak aii............. test 3 sekali serentak tue.. ri khamis..
parah2..., tak study g nie...

adus.., ri isnin de test fizik..
ri rabu de test electrical tech.
ri Jumaat ade PRESENTATION material !!!!!!!!!!!!!!!

pergh........ memang minggu paling tough ialah next week..
selmatlah retest material next n next week g.. lega la sikit.., kalau tak.. lagi sakit
mane taknye da name pun 'RETEST'.. tentu le bg mereka yg tak pas..
arghhh..

study2222.................................

Friday, August 21, 2009

Briged Siswa group 02…



Briged….., oh briged…

mcm2 la briged ni.. ada patut dorg boleh pilih name aku for jadi ketua II for briged..

parah2…, tak patut betul.., aku yg tak bape aktif boleh di pilih… aku terima ngan hati yang terbuka..

tapi arghhh…, tolonglah mekatronik student.. dun make me angry… not juz becoz u guys know me then u become 'besar kepala' la…

plez tunjuk cikit mekatronik ni baik budaknya walaupun hakikatnye korg memang habis separuh ah.. boleh lagi main msj dlm kelas ngan org yang sama dalam kelas?? adus.., aku la tu orgnye.. hahahaha..

tapi nak buat camne?? ngantuk punye pasal.. da tu boleh lgi tidor scra berjemaah kat belakang… oi.., laki2 sekalian bangunlah…

ada je gambar korg tidor tapi taknak ah ltk. tak pasal2 korg saman aku.. free je korg dapat duit aku kang..,

hehehe.., nak tgk gmbr dak2 briged siswa kumpulan dua time asas pertolongan cemas…????


Adus.., baiknye muke2 ni…,

lor…, ini rupenye keje korg.. men msj je semedang.. takde keje ke?? nak bgi keje??



tgk erk…., ni muke2 time baru masuk BK.. ceria, bersemangat

tapi…..





yang tutup muka ngan buku tu nape??? malu?? aik .., tdi suh amik gambar die..,



beberapa minit kemudian….,





semua lentok…., kepenatan, mana taknye seminggu tu kitorg bertungkus lumus nak siap kan assignment yg kene antar ngan ada test lagi lah.. macam2 g. hujung minggu tu tetibe ada lak BS. kene lah datang ngan muke2 penat tue..,inilah yang perlu dibayar sebagai seorang mahasiswa/siswi…. go mechatronic students…. dun easily give… coz we're d first senior.. no senior b4 us…

Sunday, July 19, 2009

My xperience kat Team Building Camp (TBC)

Pada 18 ri bulan 2009, ku ada satu Kem. yang di panggil sebagai Team Building Camp (TBC). Memang satu pengalaman yang menyeronokkan apabila briged siswa 02 kebanyakkannya dari kos mekatronik section 07 & 08 n hanya sikit je dak2 dari kos lain. Dari situ aku kenal dak2 laki lebih rapat. Dorang memang sporting habis.. tak berkira n ambil berat each other. Yang girl memang habis sempoi, ambil berat, sayang antara satu sama lain, rendah diri n gembira selalu.
Kitorang dalam satu team tak penah kutuk antara satu sama lain n pandang rendah antara satu sama lain. xcept buat diriku, aku ada menyampah dengan seorang budak laki ni, tapi time kat camp tu baru aku tau die tersgt baik. Dia berjaya jadi ketua kumpulan yang baik. Ambil berat tentang anak buahnya. Sama jugak ngan Ketua briged kitorang memang baik n ambil berat kat kitorang. n dari situ baru aku tau yang setiap org ada kelemahan n kelebihan masing2. Pagi2 sampai kat Kg. Paloh Tinai kitorang di beri briefing tentang aktiviti pagi tu, iaitu turun ke sg. Pahang. Dengar ja aku terus naik takut n terasa gementar seluruh badan. Pastu kitorang b'fast kat situ b4 g turun sg. Memang sgt menarik bila dengar tapi tidak bgi org yg 'FOBIA' ngan laut o sg. Tapi takpe, aku turun gak. Aku ada seorang kawan ni yg memang amik berat kat aku supaya atasi jugak fobia tu. Namanya Khairunnisa tapi name panggilannya K-on. Terima kasih banyak2 kat K-on yg banyak membantu Ummu kat situ. Tak tinggalkan Ummu n sentiasa pegang tangan Ummu kat dlm air.
First time masuk dalam air, da mule gementar. Sementara tunggu K-on turun, aku da mule rase pening n nak pengsan. Tapi masih boleh tahan lagi. Then kitorang kene buat floating dlm air. cube buat tapi tak menjadi n rase sesak nafas n nak tenggelam. Tapi time tu takpa lagi, Then kitorang kene pegi tempat yg lbh dlm lagi. ummu da mule takut tapi disebabkan kawan2 satu kumpulan pegang tangan kuat2 ummu tetap pegi gak. Ummu percaya kat dorg. Then ummu da tak dapat buat, tangan da mule getar. So, K-on bagai tau kat ketua siswi, iaitu saudari Fiqa. Bile nampak Ummu tak gerak terus je die bawak Ummu kat seorang En. yang pegang pelampung. Jadi Ummu duk kat pelampung tue. En. tu bawak ikut kawan2, Ummu da takut da. Lalu depan dak laki dorang duk panggil nama Ummu. Ummu cakap ah yang Ummu fobia. Dorang pun faham.
Lepas tu dia bawak Ummu g kat bot. kat situ ummu sembang ngan seorang pak cik n datang la seorang En yg lagi satu. Ummu macam kena soal siasat ngan FBI. tapi Ummu jawab ja. Pastu dorg tinggal Ummu kat air cetek suh Ummu main kat situ. Ummu pun main la kat situ cam budak.. Da tu Ummu nampak dorang happy sgt main floating, Ummu rase betul2 jeles. Kenapa Ummu tak leh buat. Pastu dorang bincang pasal pembahagian tugas kat atas air sg tu. Ummu tgk ja. nak pegi tak berani. Then datanglah En. pelampung tu kat ummu n cakap 'kawan2 awak tgh bincang kat situ, awak tak nak pergi ke?'. Dia bawak Ummu pegi kat kawan2 Ummu. Ummu terharu sgt dorang sume panggil2 nama Ummu n bawak Ummu pegi kat dengan tempat dorang bincang. Budak yang tarik pelampung Ummu pegi dekat tu ialah orang yg Ummu tak suka tu, Jamil.
Ape2 pun.. die memang bek. n Nasrul pun bek.., lifi, shukran, yen, k-own, fiqa, eyfa, ika, anis... sume2 dak section 7 & 8 tambah nasrul n hafiz memang sporting. kat situ kitorg mule kenal n rapat. kalau tak jgn hrp la nk kenal dorng tue... coz aku memang tak bape suke kwn ngan laki.
Hidup memang mcm tue. so jgn tgk hanya dari luaran tapi tgk dari dlm hati org tue.. then kite akan rase bahagia bile knl dorg.. that's what i got from Team Building Camping... forever frenz to all mechatronic students... love u all...

Wednesday, July 08, 2009

Here i come UMP...

Hari ni genap.., 11 hari kat UMP. Ok gak ah kat sini.. Everything is okey.. cume asramanya kureng ah.. much better kat KMPk dulu.. well, tak leh comparekan.. kat sini dapat kos baru, Kejuruteraan Mekatronik.. agak susah n kitorg first batch kat cini.. kene hard work coz nak dptkan biasiswa TNB.. kene maintain pointer 3.5 ke atas.. so kene buat betul2.. kwn2 kat sini sumenye ok2.. baik n tak la teruk setakat ni.. boleh di bawak berbincang. first week kuliah da de 1 projek, 1 assignment n 1 homework.

Electrical tech. d[t dgn lectrr indon tp tu bukan maslh coz ayah boleh tlg dlm subjek tu.. setakat ni tak jumpe g sesiapa yg leh di jdikan 'boyfrenz' coz sejujurnya, ati da tertwn ngan dak yg bkn satu U ngan aku coz budi bhsanya. sonok dpt kwn ngan die.. have fun sgt.. aku time die seadanya..,

nak di jdikan citer.. dak yg aku suke tu hanyalah history. n da tutup buku ngan die. n buka buku baru sebagai mahasiswi di UMP...