Blogger Templates

Sunday, July 19, 2009

My xperience kat Team Building Camp (TBC)

Pada 18 ri bulan 2009, ku ada satu Kem. yang di panggil sebagai Team Building Camp (TBC). Memang satu pengalaman yang menyeronokkan apabila briged siswa 02 kebanyakkannya dari kos mekatronik section 07 & 08 n hanya sikit je dak2 dari kos lain. Dari situ aku kenal dak2 laki lebih rapat. Dorang memang sporting habis.. tak berkira n ambil berat each other. Yang girl memang habis sempoi, ambil berat, sayang antara satu sama lain, rendah diri n gembira selalu.
Kitorang dalam satu team tak penah kutuk antara satu sama lain n pandang rendah antara satu sama lain. xcept buat diriku, aku ada menyampah dengan seorang budak laki ni, tapi time kat camp tu baru aku tau die tersgt baik. Dia berjaya jadi ketua kumpulan yang baik. Ambil berat tentang anak buahnya. Sama jugak ngan Ketua briged kitorang memang baik n ambil berat kat kitorang. n dari situ baru aku tau yang setiap org ada kelemahan n kelebihan masing2. Pagi2 sampai kat Kg. Paloh Tinai kitorang di beri briefing tentang aktiviti pagi tu, iaitu turun ke sg. Pahang. Dengar ja aku terus naik takut n terasa gementar seluruh badan. Pastu kitorang b'fast kat situ b4 g turun sg. Memang sgt menarik bila dengar tapi tidak bgi org yg 'FOBIA' ngan laut o sg. Tapi takpe, aku turun gak. Aku ada seorang kawan ni yg memang amik berat kat aku supaya atasi jugak fobia tu. Namanya Khairunnisa tapi name panggilannya K-on. Terima kasih banyak2 kat K-on yg banyak membantu Ummu kat situ. Tak tinggalkan Ummu n sentiasa pegang tangan Ummu kat dlm air.
First time masuk dalam air, da mule gementar. Sementara tunggu K-on turun, aku da mule rase pening n nak pengsan. Tapi masih boleh tahan lagi. Then kitorang kene buat floating dlm air. cube buat tapi tak menjadi n rase sesak nafas n nak tenggelam. Tapi time tu takpa lagi, Then kitorang kene pegi tempat yg lbh dlm lagi. ummu da mule takut tapi disebabkan kawan2 satu kumpulan pegang tangan kuat2 ummu tetap pegi gak. Ummu percaya kat dorg. Then ummu da tak dapat buat, tangan da mule getar. So, K-on bagai tau kat ketua siswi, iaitu saudari Fiqa. Bile nampak Ummu tak gerak terus je die bawak Ummu kat seorang En. yang pegang pelampung. Jadi Ummu duk kat pelampung tue. En. tu bawak ikut kawan2, Ummu da takut da. Lalu depan dak laki dorang duk panggil nama Ummu. Ummu cakap ah yang Ummu fobia. Dorang pun faham.
Lepas tu dia bawak Ummu g kat bot. kat situ ummu sembang ngan seorang pak cik n datang la seorang En yg lagi satu. Ummu macam kena soal siasat ngan FBI. tapi Ummu jawab ja. Pastu dorg tinggal Ummu kat air cetek suh Ummu main kat situ. Ummu pun main la kat situ cam budak.. Da tu Ummu nampak dorang happy sgt main floating, Ummu rase betul2 jeles. Kenapa Ummu tak leh buat. Pastu dorang bincang pasal pembahagian tugas kat atas air sg tu. Ummu tgk ja. nak pegi tak berani. Then datanglah En. pelampung tu kat ummu n cakap 'kawan2 awak tgh bincang kat situ, awak tak nak pergi ke?'. Dia bawak Ummu pegi kat kawan2 Ummu. Ummu terharu sgt dorang sume panggil2 nama Ummu n bawak Ummu pegi kat dengan tempat dorang bincang. Budak yang tarik pelampung Ummu pegi dekat tu ialah orang yg Ummu tak suka tu, Jamil.
Ape2 pun.. die memang bek. n Nasrul pun bek.., lifi, shukran, yen, k-own, fiqa, eyfa, ika, anis... sume2 dak section 7 & 8 tambah nasrul n hafiz memang sporting. kat situ kitorg mule kenal n rapat. kalau tak jgn hrp la nk kenal dorng tue... coz aku memang tak bape suke kwn ngan laki.
Hidup memang mcm tue. so jgn tgk hanya dari luaran tapi tgk dari dlm hati org tue.. then kite akan rase bahagia bile knl dorg.. that's what i got from Team Building Camping... forever frenz to all mechatronic students... love u all...

Wednesday, July 08, 2009

Here i come UMP...

Hari ni genap.., 11 hari kat UMP. Ok gak ah kat sini.. Everything is okey.. cume asramanya kureng ah.. much better kat KMPk dulu.. well, tak leh comparekan.. kat sini dapat kos baru, Kejuruteraan Mekatronik.. agak susah n kitorg first batch kat cini.. kene hard work coz nak dptkan biasiswa TNB.. kene maintain pointer 3.5 ke atas.. so kene buat betul2.. kwn2 kat sini sumenye ok2.. baik n tak la teruk setakat ni.. boleh di bawak berbincang. first week kuliah da de 1 projek, 1 assignment n 1 homework.

Electrical tech. d[t dgn lectrr indon tp tu bukan maslh coz ayah boleh tlg dlm subjek tu.. setakat ni tak jumpe g sesiapa yg leh di jdikan 'boyfrenz' coz sejujurnya, ati da tertwn ngan dak yg bkn satu U ngan aku coz budi bhsanya. sonok dpt kwn ngan die.. have fun sgt.. aku time die seadanya..,

nak di jdikan citer.. dak yg aku suke tu hanyalah history. n da tutup buku ngan die. n buka buku baru sebagai mahasiswi di UMP...