Blogger Templates

Monday, September 21, 2009

extreme xperience........



huhu..., nie ada satu kisah, kisah ni berlaku time kitorg pergi kuar bukak pose ngan kwn2 kelas..
Nak dijadikan ceritanye... punye la bijak kwn2 laki aku nie... ish..., satu cerita yang memang lawak tahap sepuluh la kirenye...

Mcm nie.., ari jumaat tue, lepas kelas machining, kitorg bergegas balik bilik masing2 tukar baju... aku ngan eyfa g beli makanan kat bazar coz tau memang konfom tak sempatnye nak berbuka t. So beli la makanan ngan air dulu... Then i drive the car pergi kk2 nak amik si shuk ngan lifi... idoknye aku yang drive sampai ke kuantan.. kat sane ade le satu g keta yang tunggu.. keta Jamil and the geng.. hahahaha

ermmmm.., sebenarnye kitorg bukak pose kat depan masjid je.., pas buka terus g solat... masjid negeri la katakan... pas je solat kitorg rncang nak g mane.... kawan2 laki cina aku nie nak g ECM aka east coast mall... then dua buah keta nie pun pergi jela.... jalan2 kat sane..., yang harunye... aku agak malu ah.., mane idoknye, 7 lelaki... DUA girl.... mak aiiiiiiiiii..., malu kot... so.., aku pun jalan lambat2, ingtkan dorng nak pergi dulu tapi TAK!!!!!!!!!!!!!!! dorg tunggu... sesungguhnya aku tahu kau orang memang baik coz tunggu kitorg dua tapi sedarilah bahawasanya aku malu..........!!!!!!!!!!! erm..,

sebenarnya kitorg saje je masuk kedai baju kurung dengan niat dia orang pergi dulu.. tapi takk... dorg tunggu.. adui...,

then kitorg lapar.., ye le.., dala pose tapi makan kuih yang sikit je.. then decide le nak mkn kat ne.. then ada org pilih... satuuuuuuu temmmpatttttt iiiiiiiiiaaitttttttttttuuuu LAKSA SHAKE....
ermm.., sebenarnye aku gak malu ah time tue.. kalaulah kau org kat tmpt aku... ada ke patut.., da masuk.., da duduk.., da amik menu..., tetibeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ping leh bangun cam tue je...., apa lagi yang lain ikut melangkah ah.. hhahhahahhahah....,
ALKISAHnye..., makanan kat situ mahal2 belaka.. ne le kitorg as student afford nak makan kat situ... hahahahah...., memang time tue hanya Tuhan yang tahu perasaan tika dan saat itu..





The rest is history.., akhir sekali makan kat KFC je..., kan senang kalau decide awal2 g... apara kau org nie..., hehehehehe.... pstue..., eyfa di ganggu oleh seseorg,..... siapa itu...???? dirahsiakan...
tapi b4 decide nak makan KFC tue.., kawan2 aku ni buat keje gile cikit.., amik gambar kat eskelator......, perghhhhhh kalah perempuan nampak??????



semua tgk je.., selamatlah kelas mate aku kalau takkkkk..........
tgk ah tue...., sampai abang kat belah bawh tegur tueee....
nie le calon2 model akan datang

hahhahaha.................


Monday, September 07, 2009

kambing kejar......!!!!!!!!!!!! Lariiiiii

Al-kisahnye.... kami da terrrrrrlalu la bosan bukak pose kat UMP... Kami pun berpakat satu bilik nak berbuka kat luar...., malangnye sorg dari kitorg balik umah... takpela da die balik umah kan..
errmmmm..., kami masih pergi jugak kerana satu tekad yg memng nak pergi berbuka kat luar....
Kami berusaha mencari keta pada malam tue.... dengan usaha yg gigih dapat gak sewa satu keta..., tapi hanyalah keta iswara... iswara pun iswara lah..... kami tak kisah .... yg penting..., KELUAR bukak kat luar..
tapi kami tak drive sndri,, hehehehhehe.... kami bawak sorg jejaka nie.... sebagai peneman... mane berani kuar tiga org girl mlm kat kuatan... TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

first2, pegi TC..., perghhh penuh tue org... solat asar kat situ then benti pikir, kat mane nak berbuka hari tue..., adus......., satu hal lak nak pikir nak g mane...errmmm...., pas beberapa minit..., kami decided nk g tg. lumpur..... ngan segera kami menghala ke sane coz time tue da nak berbuka....

kerana takut tak sempat..., kami beli makanan kat gerai tepi jln... actually bukan gerai bese.., tapi tmpt khusus for jualan kuih n sedikit lauk untuk berbuka... then pemanduan di teruskan lagi........... punye la jauh kami merantau..... last2 sekali kami berhenti kat satu tempat nie... memang pelik semacam je..., sunyi je.. cam takde org... name tmpt tue......, pantai sepat....

tapi takpe asalkan terdapat air dan dalam takungan air tue..
hehehe..., kami duk lepak2 kat situ b4 nak berbuka... siap bergambar g tue... tapi jejaka yg telah menjadi peneman kitorg nie agak pemalu cikit mule2 nak ajak bergambar...., tgk ah tue.....

Tidakkkkkkkkkkkkk.........!!!!!!!!! aku tak bersalahhhhhhhh.........



ishhhh...., pyh2.... yg ni lak memng kaki bergambar... dua org nie memang betul la... pyh la laki korg t.... senang2 amik jamil je yg mmg suke bergambr tue hahahhahahahahahaha.........

gurau je....., hehehehe..... pas beberapa minit kot..., barulah jejaka tue sudi bergambar tapi masih agak2 malu lagi tue,,, ish cam anak dara lak die nie... hahahaha

ni gambar2 kitorg b4 bukak pose.. jam da menunjukkan hampir kul 7.13 malam... kami pun amik makanan yg ade kat dlm keta n cari tmpt untuk makan...

sebelum nak berbuka tue.., ada la satu kisah yg mmg korg pun takkkkkkkkkkkaannn nak ianya terjadi kat korg.. mane taknye... sebaik sahaja bawak kuar makanan tue.... kwn aku terus je kene kejar KAMBING!!!!!!!!!!!!! TIDAK!!!!!!!!!!!!

hahahaha..., jenuh la jejaka tuee menghalau tapi tetap gak di ekori oleh seekor makhluk tuhan nie... sampaikan kami naik ke menara.. slmt la kambing tak reti panjat menara kalau tak memang aku campak je die turun tanpa rase bersalah n belas kasihannya...
org nak berbuka die pun nak berbuka gak.. padahal sedarlah.. die tue hanyalah seekor KAMBING!!!!!!!!!!.........

tapi kami selmt berbuka gak malam tue.. dgn berlmpukan cahaya bulan... memng romntik habis... sampai bersuluh ngan lampu henset je masing2.... makan teraba2....
jgn pikir bukan2.., dosa.., bulan pose nie...
then kitorg nak cari masjid nak solat maghrib.... kami naik la keta mencari then benti kat satu tmpt nie.., pagar terbukak, lampu terpasang tapi takde ORANG!!!!!! aduh.., udah.... seram sejuk kitorg... ape g segera tekan pedal minyak pecut belah ahh.........
punye la kami heran knp takde org kat situ... pdhl banyak gak umah dekt2 situ...
adakah itu tmpt...................... untuk.................. org................. tutttttttttttt??????????
kekal menjadi persoalan.. ermmm kene panggil kru seekers nie....
then kami jumpe gak masjid setelah bertanya kat org yg jumpe kat situ.... after that.., kami jln2 kat kuantan b4 balik semula ke pangkal jalan.... tu lahhh kisah yg memang bez... kene kejar kambing b4 bebuka....... serik aku...............