Blogger Templates

Saturday, February 27, 2010

still feel it..

Errmm.., da bape lama nak jadi cmni je ni..?? Sudah2 la tu.

Sampai bila nak teruskan mcm ni..?? Errmm. getting tired everyday. Hilang selera makan. waaa... blh kurus aku mcmni.. hahahahahahahha =P ....Assgn tk siap g, xstudy g for test. Errmm. tak yah tido la mlm ni... Siapkan sume2 sekali..

Ok Ummu, u cn do it.. Mslh tu kecik je, mslh besar kau mcm mana nak dptkan A dlm sume subjek... bak kata mak kau.. (again memotivasikan diri sendiri =P)

boring day...

Hari ni tak tau nak bt pe.. Yang pasti aku tak study lagiiiiiiiiiiiiiiiii wakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk apa nak jadi ni..???? Jom la study ummu. Jangan la jadi mcm ni. Duk je tak buat apa. Study2 jom.., errmmm. mlm ni aku kene tekad untuk study gak. Jangan malas2 lagi..., okai... ^_^

Friday, February 26, 2010

again again n again...

Penat lagi hari ini. Errmm.. rasa masih tak sihat tapi kene juga keluar coz ada adik nak ntar laptop n printer baiki. Act, jenuh nak cover sakit tu. Tapi alhamdulillah da sihat sikit da.. ^_^
Kenapa agaknya aku penat sgt.. Errmm.. ada bnyk sbab yg aku , Allah n fiqa yang tau..
Bersabarlah..., Allah takkan menguji hambaNya setimpal dengan kemampuannya.. Senyumlah selalu ummu.. dun give up.., study york..... ^_^

Thursday, February 25, 2010

Cuti lagi...

Alahai cuti lagi 3 hari.. Errmmm...., mslh aku ialah next week ade 4 test.. Mak aii.... cuti 3 hari ku penuh ngan kerja assgn n baca buku. Ini baru cabaran sebagai pelajar. Yeahh...., aku seharusnya belajar untuk jadi student yang berjaya. Yeahh....,, ermm.. kene arrange cutiku ngan baek. Untuk retest ode, machining, cad modelling and dynamic. Yang dynamic tu blh bt aku pening jadi aku kene gak belajar ngan bersungguh2. So stop maen FB.. wuahahahha.., blh ke aku stop. Question besar..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ermm.. xda mood nak study n xda mood nk tulis kat blog ni untuk hari ni jela.. Masih rasa sakit.. :( bila nak hilang sakit ni...?? Harap2 cepat sembuh.. ^_^ terima kasih buat Faruqi, Ayu, Fiqa n Anis yang doakan aku cepat sihat.. (even BF aku pun tak ambil berat) sdih tapi xnk ingt da.. hapi3 always.. ^_^

Tuesday, February 23, 2010

=) ...


Hehehe.. ari ni satu kelas je. Kelas electronic engineering je.. Hohoho.., hapi2.. pasni nk kuar kuantan. Yes3.., tapi bukan ak bwk keta tapi kwnku. Lagi hapi bertmbh hapi. =)

Dlm kelas tadi semngt nk bljr tetibe dtg mood ngantuk sakit kepala, aduh, pe lagi termenung je ah.. Tgh sedap2 termenung sembang ngan member sebelah, tup.. tup.. tup.. nama di pnggil prof. pa lagi gelabah ah. Mau tak pas tu tanya org sebelah apa bnde yg di ajar.. Akhirnya, Alhamdulillah fhm gak.. hehehe =P senang je kalau faham. Buat circuit masukkan formula gerenti dapat.. Hah.., pastu tangan ligat je tekan calculator ngan menulis siapkan keje die bagi.. Zappp....., siap terus antar. Die tanya g, fhm ke tak.. Mak ai.., bagus tul lecturer ni. Ni aku sayang Prof. Ajisman ni.. Hahahaha.., thankz Prof.. ^_^ .. da tu aku leh siap tanya soalan lagi tu. Mau xcited die pun nk menjawab. hoho.., aku kan student yg agak liat bab tanya menanya ni. Heehehe.. azam baru ku tlh tercapai. Tanya lecturer dlm kelas.. hahahhahaahahaha...

sehari lagi hari yang memenatkan...




Tah la ari ni mmg terasa penatnya.. Again.., dunno y.., errmmm.., never feel lik dis b4.. hahaha.. ni nak share sikit.. formula yang memeningkan kepala ku hari ini..

adakah anda faham.... sng di fahami kalau STUDY!!!!!!!!!!!!!!!... hahaha.., bila la nk berakhir sume kepenatan ni..?? Shh.., jgn merungut tak baek.., belajar kerana Allah, insya Allah berkat hingga hari tua.. ^_^

Ini tidak adil dak2 batch akan datang berpekuang ke German. Xpe2 kerana kitorg 8 sem je, korg 9 sem... wuahahahahha.., siap la korg.., da la kredit hour 12 je.. tak adil2.. mmg ke RAGING pasni... akal jahat dari sekretariat.. hahaha.., jgn mrh MT sekalian hanya cadangan saje da dorg banyak sgt masakan... =P

Monday, February 22, 2010

hukhuk..

Sedih.., rasa nak demam, nak muntah, sakit kepala sume ada.. sape pun tak perasan. Ni kalau kat matrik dorg da lama perasan. Siap di paksa makan ubat gtu.. :( i miss u all.. bukan kerana di paksa makan ubat tapi d way u all care abt me and d way i care abt u all.... dat's d true frenz..

aduyai..

Hari ni kene hentm ngan madam pasal tutor tak bt.. bt kat dalam kelas.. da tu bt muka blur2.., mak ai malu gak ah.., tu la malas sangat, org suh dtg belajar die maen2 g.. pasni konfom siapkan tutor b4 masuk kelas pastu leh la tido dlm kelas selama sejam tu hahahahahahha (gelak jahat). Nak kata aku tak pandai, pandai gak (alamak angkat bakul sendiri la plak), ni sume gara2 da xda org nk paksa aku bt kerja n xda org tgk aku bt keja.. wahhhhhhh........, rindunya kat kwn baekku yg selalu paksa aku buat keje n rummate matrik aku yg selalu paksa n 'memerli' aku buat keje..

bangun3................... buat kerja jangan malas lagi... ^_^ ..., u cn b d bes student. U knw dat u cn do it honey... hahahahaha (memotivasikan diri sendiri)..

Sunday, February 21, 2010

kembali kepada asal...

Aku malas nak balik UMP.. bukan pasal malas nak belajar atau apa.. malas nak hadapi benda yang sama tiap2 hari.. selama dua bulan, penat aku rasa. Lebih penat dari belajar. Tapi aku tau.., Allah itu Maha Adil, mungkin ada hikmahnya apa yang berlaku. Malas aku nak fikir, kadang2 tu buat aku rasa sakit je berada di sisi dorg yang layan aku macam tu. Bak kata kawan aku, biarkan aja dorg bt tapi kita jgn bt mcm tu kat dorg.. Biarkan je mereka berkata dan kita tak perlukan kawan yang sentiasa menyakiti kita. Kita masih ada Allah tak kira apa pun yang terjadi..., masih punya keluarga masih punya kawan2 yang lain yang lebih tau menghargai kita dengan cara yang berbeza.
Jangan pernah buat orang laen macam mana org tu bt kita.., jgn dtg mencari bila perlukan org tu.. it's juz lik a fool.. bila diperlukan baru di layan dengan baek.. bdw.., remember.., jgn lyn org mcm tu.. biar apa pun keburukan n kelemahannya. Terima dengan hati terbuka dan belajar untuk menerima n memberi...

Salam sayang.... ^_^

Thursday, February 18, 2010

^_^

Akhirnya aku dapat jawapan untuk semua persoalan aku selama ini. Rupenya hidup tak la indah sangat.., ianya akan lebih indah bila kita sebagai manusia tahu untuk menghargainya n berusaha untuk menjadi seorang yg paling bahagia di dunia ini.. Apa2 pun terjadi walau berat mana sekalipun ujian itu mahupun cbran yang menimpa kita, ingtlah kita masih punya Allah di sisi kita. Kembalilah kepada Dia, bersujudlah kepadaNya... ketenangan akhirnya milik kau jua... Banyak benda buat aku berfikir.. Banyak sgt..., mcm2 benda yg berlaku btkan aku lbh banyak berfikir sebelum bertindak.. tindakkan melulu hanya membawa padah yang akhirnya menghantui diri aku...

Hidup itu mmg indah andai kita tau menghargainya.. selagi kita masih hidup, hargailah ia...., nikmatilah ia dengan penuh rasa gembira.. tak rugi rasanya... ^_^