Blogger Templates

Wednesday, March 31, 2010

senyum untuk semua....... ^_^

kadang2 kita kene senyum walau apa jua yang berlaku. Mungkin aku perlu aplikasikan nasihat tok aku, kalau nak marahkan orang sekalipun fikir ia berkali-kali. Hidup memang macam tu, mungkin sebelum ni aku penah bt mcm tu dekat org laen. Mungkin ini balasan aku. Mungkin jugak aku penah bt salah tanpa aku sdar. Life always like dat, wat u giv is wat u get back. Kepada kekasih hatiku, aku taktau apa yg kau fikirkan. Semenjak kita kapel dan aku bnyk berterus terang ttg hati dan perasaanku, kau makin menjauhkan diri. Kalau itu salahku, aku mintak maaf. Tapi itu semua aku ketepikan. Aku akui bnyk bnde berlaku. Aku berharap die sekurang-kurangnya telefon aku o mybe msj aku. Tapi ni tak. Amat menyakitkan. Aku kol tak pernh nak angkt.

Mungkin aku ada pernah buat salah dulu. Mungkin aku yg teruk perangai nya, sape tahu. Kita kene muhasabah diri kita balik. Kan??? Aku akan cube ubah perangai dan sikap untuk sem akan dtg dan jadi diri aku yg sebenarnya untuk rummate baruku sem depan.... Aku harap aku akan tersenyum walau apapun mereka lakukan.. U can do it rite Ummu?????? ^_^

Saturday, March 27, 2010

turun naek dalam hidup...

Apa yang aku tau, manusia takkan penah aman tgk manusia laen bahagia. Bak kat ain, bukan dorg yg bagi makan, bukan dorg yg nak jaga kita t. So bt taktau je ngn dorg. Kalau dorg nak bt aku mcm ni bt la, aku da tanya baek2 apa salah aku tapi dorg tak nak bgtau. Then nk suh aku lak yang berbaek dulu dgn dorg. Apa la kes ni... aish.., eerrrmmm.... manusia hanya nmpak kesalahan manusia laen, tapi adakah dorg nmpak kesalhan dorg sendiri? Nak salahkan orang laen bila diri sendiri buat salah. Nak tuju kat orang laen bila dri sendiri tak betul. Mula mencari kita balik bila dalam kesusaham. Mula menyalahkan orang laen bila diri sendiri dalam kesusahan. Da tu menampakkan semuanya salah kita, padahal siapa yang mulakan dulu???? Siapa yang menyalahkan siapa?? Siapa yang membuat ona ngan siapa dulu????


Fikir2knlah.. Korg xnk tanya sndiri perkara sebenar dan berharap aku yang memulakan dulu dan meminta maaf dan mulakan bicara dulu. Aku ckp dari segi pengalaman. Andai die d tmpt aku, die akn tau betapa pntnya dan betapa die perlu jadi seorang yang tabah sebab untuk berada dalam industri. Seorang jurutera perempuan perlu ada pemikiran yang terbuka blh terima teguran cemuhan dan tegas. Aku tak kata aku cukup baek tapi aku sendiri sedang berusaha untuk memenuhi kehendak industri sendiri. Fikirkanlah, terima perangai semua orang yang berbeza2 kalau nak berjaya. Jangan nak bt mcm tu dan berharap org laen yg mulakan dulu dan berharap orang laen takut tgk kita bila kita marah. Tengoklah nanti, hidup di industri, sebagai jurutera mekatronik...

Friday, March 19, 2010

tired............

Akhirnya boleh gak aku tulis kembali di blog ni.. Penatnya rasa..., eerrmmm.., serius penat sgt. Ni kalau tido ni gerenti tak sdr ape da. Tapi xblh tido g, ada sbb2 yg xdpt aku elakkan. Aduyai..., sok kene bangun awal g jaga machine.. Hahahhaaha.., jadi dtglah beramai2 ke UMP untuk 'JOM MASUK U'.. Hohohohohoho..., yg aku agak terkilannya. AKu rasa bersalah sgt.., beli brg tak cukup. Tgk pengarah projek mcm tgk semcm je. errmm.., maafkanku. Ini baru first tyme aku bt program cmtu. Sebelum ni juz peringkat sekolah je. Ini peringkat U, so pengalaman tu xada. Maafkan diriku ini senoir2 ku.. akan ku perbaiki kelemahan diri dari kesilapanku.

So..., setelah menghadapi kepenatan ini. Aku berharap sgt agar esok, segalanya berjalan lancar. Insya Allah..., Amin... Moga usaha kami bersama membuahkan hasilnya. Next week..., errmm majlis dekan. Kene siapkan surat nak pinjam barang. Insya Allah, Allah permudahkan aku untuk pinjam brang2 tu... Amin.., bukan niat apa tapi dengan niat untuk menjalankan tugasku sebagaimana yg diberikan oleh pengarah projek.. Dlm masa persiapan tu yg bertarikh 25 March 2010... Aku ada test pada ari rabu malam. Ari selasa malam ade kelas ganti En. SOM. kemungkinan ari jumaat tu ada test oopssss 'retest' Dynamics.. so, bahagikan masa anda untuk siapkan semuanya. Dari A-Z..... Siapkan kerja for projek BI + SOM, tugasan yg diberikan and study... Eerrmmm..., yeahhhhhh finally aku merasakan 'Life U' yg sebenarnya.... pengalaman betul.. eerrrmm..........

Friday, March 12, 2010

Akhirnya...

Errmmm... setelah hampir berminggu2 aku tak selera makan, sakit perut, nak muntah, tak sihat, pening kepala sakit tekak,... demam gak terkeluar. Tapi tak teruk mana. Errmmm.., kalau mcm tu demam teruk macam mana erk keadaan aku t..?? Errmm.., thinking abt it. Tapi demam aku tyme pagi n nak ptg je.. Make me worried bila teringt kembali..
takpe2 mkn ubt hilng la tu.. Jgn ikut sgt sakit ni.. ^_^

Thursday, March 11, 2010

Kemengantukan + kepenatan + kurang sihat....

Knpkah masih rasa ngantuk..?? Sdgkan tadi da bantai tido sampai ponteng kelas kak SOM... OPsss....... kantoi lak tak pgi.. hahahha.. Errmmm.., napa ni pnt sgt..?? asal?? Errmm.., kene amik balik ubat ni. Bangunlah ummu study. Kata nak dapatkan dekan gak, jangan la malas macam ni. Jgn fikir sgt mslh tu. Errmmm.., seandainya dapat ku putarkan masa kembali. Akan ku lakukan.., apa la yang aku merapu ni. Tula da pnt sgt kot sampai merapu2 ckpnya. Errmm..,

jadual esok, pagi test BI, kene study gak tulis bnde tu. Mlmnya test electronic engineering. Mcm masih bermimipi yang aku masuk U n amik kos engineering. Mcm tak percaya je. Setiap kali masuk kelas, lecturer mesti ckp, 'berfikir mcm seorang engineer' .... 'ok engineer solve dis problem'.. Woooooooo..., mcm tak percaya je...

Mimpi lagi ke aku yang aku kini sedang belajar dalam bidang engineering...???? Errmmm.., tak senang rupanya. Nak jadi engineer ni tak sng rupenya. Kiranya semua apa bidang sekalipun yang kita ambil tak senang la melainkan beljar menjahit n memasak.. Tu pun 'agak' sukar bagi aku tambah2 menjahit.. Maaf la kpd bakal 'suamiku' t... Hahahahahahahahha... apa la yg aku lalut lgi ni... Haishhh.....

I need to learn to become a success engineer like my dad.... Errmmm..., xde apa yang senang kat dunia ni. Even nak makan pun susah kalau kita tak pegi masak o pegi beli je.. Rasa kurang sihat gara2 kurang minum air and cuaca sekitar sekarang yang panas semacam.... Errrmmm..., need to study smart. Nak dean gak sem ni.. Amin...~~~~~~

Tuesday, March 09, 2010

Bz.. bz.. bzzz........

Wahhhhhhhh......... ke'busy'an tahap ke sepuluh.. Mak ai.., knplah minggu ni sebuk sngt. Esok lagi la sibuk, quiz electronic, quiz dynamic (kalau ada la gara2 kejadian tersebut), test machining, test catia ( CAD modelling).
Errmm.., nak bljr ape dulu erk.. semuanya penting. Semuanya tak study lagi.. Errmm. sedihnya bila teringat peristiwa tersebut... Errrmm.. :(
study3.., even kau sakit sekalipun.. JOM............ STUDY !!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, March 04, 2010

suasana catia..~~~

hohoho... da dua hari tak bukak.. Hahaha bz2.. ni pun psl sakit pale nk study for test sok mlm.. Da la sok mlm ade AGM chess club... Xdpt pg..., sedih2.. :( xpe test lg penting.. lusa da start training chess.. :) gune otak lgi.. n again :( kene g beli sekotak panadol lagi... Oppsss aku kene stop mkn panadol.. Da gian balik da weee~~~~

Somebody plez stop me from taking dat again.. Lalok da rasa mkn ngan nescafe.. Sigh~~
Should not try take it with nescafe, make myself lik.... omg, stop it ummu, sejak bila kau pandai ni.. Tak fikir mak bapak ke ape..?????!!!!!

Da2.., ni sebnrnya nak cite pasal lab kesayanganku.. Catia room.. huhu..., hanya catia je ade kt situ... Hidup mati hanya catia dlm bilik tu selain tenet.. hahahahaha....~~~~






Monday, March 01, 2010

When i think abt it.....


When i think abt it again, make me feel relax and cool...

Begitu hidup ini tiada yang abadi..,
Yang patah tumbuh yang hilang berganti..,
kau telah jauh.., jauh dariku.., tiada ruang di hati buatmu,
Namun harus ku akui ada ketika di minda kau menjelma kembali..
tak mungkin kerana sayang, hanya kadang kala aku terkenang....


Peace.., hahaha kelas hari ini ok2 je. Mcm biasa pening kepala di sebelah petang gara2 memang conct tyme kelas pagi n ngadap kom belah ptg.. Aduyai.., mlm ni kene ngadap kom g. Siapkan catia tercinta. Errmm.., bukan takat tu je. Esok esok esoknya g kene ngadap buku2 tersayang lak ada test.. Bz week la minggu ni.. Forget abt everything yg menyedihkan buat seketika... ^_^ (pening gara2 tido lmbt bt catia+minum nescafe.... padan muka =P)