Blogger Templates

Saturday, July 31, 2010

Janji Kekasih....

cite tu betul2 mengayat hati ah... bes... thumbs up untuk pengarahnya... mmg berkesan dan memberi maksud yang medalam buat mereka yang menonton cerita tu. Tapi aku macam pernah baca cerpen tentang cerita tu. Nanti Karina akan mati dan die akan mendermakan something buat Shah.. kalau mengikut cerita cerpen tu la. Then Shah mencari Karina tapi tak berjumpa dan die dengan kwn si karina tu. lebih kurang cmtu la.. Mmg bes cerita tu. ada unsur2 islamik sedikit. double3333 thumbs up.. mmg menginsafkan.

cerita tu berkisarkan ttg seseorg yg kurg pengetahuan agama, hanyut dalam dunianya sendiri. Lakonan Almy Nadia mmg mantap gak. Dengan caranya tu, pergghhhh sakit hati kot melihatnya. Mmg padanlah ngan laki tu, sama2 mulut jht. Org nk berubah bukannya nak bagi semngt n kata2 peransang tapi lagi nk bt org tu rasa die tak berguna lngsung even nk berubah jadi baek... Ape punya org daaa......

apa2 pun mmg mantap cerita ni.... bes3333 sesgt.....

Friday, July 30, 2010

lonely bear....




lonely ke bear ni??? errmmm.., yela kot.. ala tapi semua dulu... ni nak jawab pertanyaan saudara Nan.... saya tak lonely lagi da... saya ada org2 yg saya syg kat sekeliling saya... parents saya, family saya.., kwn2 saya..., pling penting Allah sentiasa dalam hati saya.. mana mungkin saya lonely lagi da... gmbr bear ni nmpk cute sgt.. (even tak tau apa mksud perkataan tepi bear tu)... bear tu cute pe.., xpe... lmbt laun t bear tu ada gak partnernya... n dat tyme..., complete da puzzle yg selama ni hilang... so bear tu tak lonely lagi da....
^^

Sunday, July 25, 2010

Hilangnya Cintamu vs Tak Pernah

Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu...
Dalam harapan


VS

Aku asyik menunggu
Masih lagi merindui dirimu
Adakah kau sedari
Cintaku masih milikmu
Kau bagai tak kisah kebenaran ini

(korus)
Kau tak pernah berubah
Kau tak pernah mengalah
Kau tak pernah percaya
Dengan cinta yang ada
Aku pernah berkata
Aku pernah bersuara
Tentang arah cinta kita
Namun kau biarku hampa

Sering kau menghindari
Sering berdusta dengan alasanmu
Tiada kata terlafaz
Di saat pemergianku
Kau bagai tak kisah perpisahan ini

(ulang korus)

Terpaksa ku merelakan
Tak mahu ku mengharapkan
Kau akan datang kembali ke pangkuanku

(ulang korus)

Saturday, July 24, 2010

Apa semua ni???

Ade lagi ke rasa tu untuk kau??? Asal masih sakit lagi?? sapa kau dalam hati aku?? Boleh tak pergi jauhhhhhhh dari aku....??? Cukup3..., sakit. Tak tergambar rasanya. Andai aku boleh undur masa aku, i will choose not to know you.....

Ni lagi la..., kejeku memanjang dari pagi till mlm. Yang peliknya sebaik je dak bilik aku suh bangun gak solat isya' pastu terus hilang ngantuk... Ish.., da tu aku nk buat pe je ni.. haila3...., errmmm rasa macam nak ubah je blog aku ni... Baguih gak tu kan??

siang hariku bagaikan malam,
pelangi pun berwarnakan kelam..,
inikah yg di namakan _____ ____..,
aku tak nak lalui semua ini...

DAMN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I HATE MYSELF!!!!!!!!

Tuesday, July 20, 2010

aku xnk ingt.....!!!!

aku rasa sakit bila teringt tyme aku sek ren dulu... aku cemburu bila aku tgk kwn2 sek ren aku masih contact sesama sndiri... aku jadi jeles.. dorg jdi rapat coz masih berada di sana n masih sek men yg sama... aku suke sgt masa sek ren dulu.. dlm masa yg sama aku jadi jeles....

life aku masa sek ren dulu xmcm dak2 laen... aku hapi kenal ngn dorg.. dorg d bes n sempoi frenz... tpi bile teringtkan masa sek ren.. aku teringt peristiwa yg menyakitkan aku... tyme aku masuk keluar hospital..., sesuatu yg mmg xnk di ingtkn da... blh tak aku xnl ingt... ia menyakitkan.. sgt3 menyakitkan hati ini... aku xnk ingt apa jadi waktu aku kecik dulu... bukan pasal kwn2 aku.. tpi kerna aku sndiri.. sesuatu yg aku kena lalui hampit 5 thn sblm tau apa puncanya... sgt555555555555555555 menyakitkan... di uji sebegitu sekali.... subhanAllah....

Monday, July 12, 2010

sakit hati....

apa kes nk bt cmni???? tetibe je.., sekat hbs semua. Hbs tu kitorg ni apa?? tunggul kayu ke apa?? Damn la cmni, tak suke ah org bt cmni. Dat's totally not lik mahasiswa la.. apa punya org da... ada fikir perasaan org??? hampeh xda....

Sunday, July 11, 2010

ump sudah aku....

aku da sampai ump tgh hari tdi... hah, da hbs kemas brg aku pg mkn kt luar ngn family aku. pas kemas2 brg aku sembng2 ngn dak bilik aku. ptg tu aku pg serng bilik kwn aku kt C8 so kene pakai perfect takleh maen pakai je baju kene cross cafe dulu.. hah lepak kat sana sampai kul 8 lbh pastu g bilik kwn kt C14. kakakka makan kpok lekor ganu kt situ.. terbaekkkkkkk punya... hahha

bese la da jmpe tu bersembng pasal gosip2.. errmm sian kwn aku di tipu pakwe die da lama da.. haila apa ni macam ma???? xpe2..., hidup masing pnjng... so start new sem, come on ummu.. moga berjaya dengan cemerlang, insyaAllah... amin~~~~

Friday, July 09, 2010

junior mekatronik...

ohh..., rupenya2 junior ku cume 10 org dari malaysia.. lagi 29 dari luar negara..., first batch for twinning programme ngan U dari jerman... hah..., jgn nk berlgk lak wakai junior2ku.. apa2 pun korg still bwh kitorg bezanya korg dpt msk trus ada join ngn U dari jerman.. kitorg masuk cpt xde apa2, tpi xpe.., much better coz ktorg hbs awal... kakkaka even korg dpt degree dari 2 U yg berbeza.., xpe2... hahhahha nk buli ke tak dorg erk..?? kalau ada students international ni, aku da la BI teruk semcm.. uhhh.... fikir333......

apa2 pun welcome3.., whai junior ku sekalian... ^_^