Blogger Templates

Tuesday, August 31, 2010

Mampukah aku??

Uhh..., mampukah aku?? Ohh.., forging... ohhh rolling... sungguhku xmampu da weeee....
Haiya.., walaupun open book test tapi aku tak rasa nk bape blh jawab... Ya Allah permudahkanlah segala urusanku.... Amin...

Huish3..., sok tetibe ada lak kelas cadcam.. Haiya, En. Ali.... Yg laen da xde kelas ma... Apa macam ni.. haiya, dush3..... Ok study3..., testku malam ni kul 8.30.. Hah aku mau duk tepi sekali... xmau duk tgh3...,

Cik Ika.., Cik zalika and Cik Nisa... kita g awal erk.... Hah..., apakah semua ini?? Aku ingt sikit2 je pasal forging.., Die forging.., open n close... rolling... tu InsyaAllah... Amin3....,

Studyku......

Waaahhhh..., xhbs g study Manufac... mata da kuyu..., Nak stay up blh je tpi cian lak dak bilik ni tak leh kalo tak tutup lampu... wooo padan muka tak study awal2...
Hah...., balik umah ni mau angkut buku MP yg tebal ni,, da macam buku bio aku tgk.. Huhuhu..., study3..., satu paper je, mau skor4....

Manufacturing Processes ♥♥♥

Esok malamku ada test... D only test ever.., MANUFACTURING PROCESSES.... Ohh.., aku student engineering rupenya... ingtkan aku dak bio lagi.... T_T

Oh.., engineering... bersedialah. Aku akan berusaha ke arahmu.... Itulah duniaku kini... Marilah bersama2 berusaha menjadi engineer yg berjaya.. InsyaAllah...

Ohhh berbalik semula... ada TEST sok malam... serius.. belum hbs study.. Marilah study bersama2...

Monday, August 30, 2010

Tolonglah mata...


Wahai mata..., janganlah tido. Aku masih ada 7 topik mau baca ni... Tolonglah mata.., aku mau skor sem ni... Wahai mata.., setan tiada di bulan2 pose ni... Tolonglah mata, bukalah mata.. Duhai mataku...

study vs tido....

Ohh..., kalau kat matrik dulu. Aku selalu stay up. Kadang2 aku study, kadang2 aku juz duk tgk muvi.... Kat matrik dulu ada lampu kt meja study and dorg tak kisah kalau bukak lampu coz da terbese. Kat UMP xde lampu kat meja study and dat's the fact k... haish.., nak study agak susah... In d same tyme, kene respect dak bilik aku. Dorg takleh tido kalau lampu terbukak. Oh.., bagaimanakah itu?? Aku da terbese, tyme malam2 until pagi tu la tyme aku rasa aku study masuk kepala la gak.. tak pun pepagi hari.. masuk tghhari n petang aku hanya boleh buat assgn n laen2.. Ohh.., bagaimana harusku buat??

Ohh..., kalau macam ni kene lari ke library gak la... Siapa nak temankan?? Siapakah yang sudi temankan?? Angkat tangan... Xde org pun... :(

Waaahh...., mau study malam ni sbnrnya.. xpe2 bangun sahur t.. Study sampai tgh hari. pastu..., kuikuikui... Mau tido.. kakkkaka... luse da test weeeee..... mau skor sem ni.. Ya Allah permudahkanlah urusanku, janganlah Kau sukarkannya... Amin...~~

Wednesday, August 25, 2010

Isi Hati... lalalalala~~~


Hah, bila tgk blog org. Ada yang luahkan perasaan sampai tersentuh aku baca,, isk3.... sedih2... :(
Ni aku lak nak bercerita... Al-kisahnya,

kalau beberapa bulan yang lalu, dorg bertanya dekat aku, 'awak masih sayangkan dia?' Jawapan aku, 'ya, saya masih sayangkan dia'. Tapi kalau soalan yang sama di tujukan, jawapan aku 'saya xdapat bg jawapan, sebab hati saya sudah tawar untuk semua tu. Sayang saya hanya untuk mereka yang layak sahaja'.

Kenapa jawapan tu? Sebab aku konfius dan tak tau. Apa yang aku inginkan sebenarnya. Selalu je dorg bercakap pasal topik ni. Dan setiap kali tu la aku bertanya hati aku. Jawapannya, tiada sesiapa. Rasa bahagia yang aku rasa ni kerana bahagia aku dengan hidupku sekarang. Aku dengan familyku, hubunganku dengan AL
LAH dan kawan2ku.

Seandainya soalan ini ditujukan 'awak percaya akan cinta seorang lelaki kepada seorang wanita?'
jawapan aku 'Tidak, saya tak percaya. Kerana hati saya sukar untuk percaya semua tu. taktau kenapa. Tolong jangan ajukan soalan tu kepada saya lagi. Boleh?'

Bagi aku cinta sesuatu yang indah. Aku masih tak merasakan nya, so what???? (my trade mark, sampai member2ku da lali...) haish.., kadang2 aku tgk kawan2 aku. Macam hapi je, tapi kadang2 aku fikir gak. Betul ke dia untuk kita.., boleh ke dia terima kita seadanya??? Apa die nak sbnrnya?? Setia ke dia?? Kadang2 manusia ni sukar nak jangka...

Inilah akibatnya apabila terlampau ingin menghayati journal Metal-forming(foil forming) untuk di ringkaskan... Kelabu mata oooo baca... haiya.., siap gak akhirnya... heeee..., satu g tak siap.. ringkasan topik 22... machining3...., ohh machining..

errmmm sambung balik.. Hati ni masih belum jumpa yang sesuai.. Bersabarlah hati.., akan complete jugak puzzle hati ni nanti...


Sunday, August 22, 2010

overnite

Hah.., ni teman nak cite ni... Hah, tyme malam **** ari **** tu aku overnite ngan kekwan aku.. Demi langkah2 keselamatan, aku tak boleh nak tunjukkan gmbr2 dorg.. Tapi memang bes.... Bes2...., mula2 berbuka puasa di dalam keta je, minum air je kot.. hahhaha pastu pegi masjid di Kuantan n solat maghrib dulu. Kat situ terjumpa la plak ramai orang kat situ, dak2 UMP + dak usrah ku.. Pastu aku pegi lak ke Tanjung Lumpur..., nyum3.... makan tyme.. kire2 hbs makan da pukul 9 mcm tu la. Pastu kitorg sambung ke ECM.., wayang tyme..., tgk midnite nya mmg bes... citenya hbs seram kot... ehh bukan seram tapi menggelikan... cite 'ROPE MAN'.... perrghhhh..., da beli tiket wayang jalan2 kat ECM da hbs jalan2 sampai tutup kedai2 kt situ pegi ke Teluk Cempedak lak. Solat2 kat situ pastu dorg makan2 McD.. dalam kire2 pukul 12 lebih PAGI hah baru la bertolak kembali ke ECM..
Al-kisahnya.., aku tak boleh ehhh kirenya aku FOBIA nak drive keta naek ke ECM gune flyover.. sooo suh la kawanku yg bawak tyme tu.. wakkakakakka..., habis tgk wayang da kul 2 lebih PAGI..
pastu g beli nasi lemak kt odw g TC.. SEDAPPP nasi tu.. hahahahha da hbs beli nasi tu pegi TC coz nk celebrate besday kwnku yg sorg tu... hbs ah tyme tu bising....
sampai pukul 4 lbh PAGI kitorg g lepak kt KFC... xmau cite pasl KFC TC sakit hati... kirenya balik ke UMP semula da pukul 5 lebih..

aku bawak speed tak sampai 80 lagi keta belakng da kol suh slowkan kereta.. aku pun men'slow'kan kereta sehingga speed 60 lebih je.....,

dorg dengan setia stay di belakang aku je.. kakkakakka.. Alhamdulillah selmt sampai semula ke UMP pada pukul 5 lbh nk dekat kul 6.. pas solat aku tido ah apa lagi...

ZZZzzzzz..... bes sesgt... THUMBS UP!!!!!!!!!!

Friday, August 13, 2010

kurma kurma.... :(

SEDIH!!!!!!!!! kurma ku di masuki semut.. hanya sedikit je yg tinggal... SEDIH!!!!!!! :(
mcm mana nak bt... MA........... tlg MA............... hukhukhuk...

hah nk di jadikan cerita... semalam pegi buka di luar bersama NISA, IKA, and SHUKRAN... da lama ni tak pegi kuar ngan dorg... kakakaka.. pastu jelajah satu ECM habis tu pegi TC lak.. si SHUKRAN mengidam nak GCB.... hah, yg sorg tu tah bape bulan ni?? hah, diam2 SHUK... heeee =P

pastu sesi luahan perasaan bersama mereka... Saat bes... thumbs up..., bila nak kuar lagi ni???? kuar shopping lak... BILA????????????

Thursday, August 05, 2010

free is free....


Hah.., aku yang bahagia ++.... Boleh rasa tak bahagianya aku?? Biarlah dorng nk ckp apa2 pun... aku bhagia menjadi diri aku sndiri.. jgn terkejut lak bila tau sape aku yg sebnrnya.. ape aku merepek ni??? aku pun taktau.. xde mnde yg berlaku untuk ari ni n semlm. everything is normal.. so what?? ermm....,

Monday, August 02, 2010

Alkisah.....

Pagi yang indah ni.. Memang indah betullah. Damai je hati ni... tenang je rasa. Errmmm.., nak cerita ttng apa jadi, mmg agak bosan la xde kelas ari jumaat n satu bonus gak la xde kelas ari tu coz kalau cuti ape2 ke ari khamis malam da boleh cau...... balik.. tapi yg xbesnya, aku suke ah cuti lelama, aku makin BERISI takleh jadi ah cmni. aduyai.., come on.. xkn xde ape2 aktiviti??? Kebosanan ni. XKan smach diam je... Uhhh..., nk bt ape? Jenuh nak fikir lak. Tadi kelas xde bnde yg berlaku xcept ape da dorg ni... ingt lawak ke cakap aku 'cantik' tanpa cermin mata. PERLI KE????????!!!!!!!!!! HAMPEH...... ingt aku sesuke ke pakai lens?? Tu pun pasal nk pakai tudung hitam tu yg susah nk bentuk kalau pakai cermin mata.. So.., pakai jela lens...

Udahnya ada lak yg tanya, lens tu colourless o warna coklat??? Aku yg tak dgr bedal la ckp kaler coklat, ade lak member aku nyampuk.. 'eh mana ada. Mata die mmg coklat.'
Bukan nak bangga diri, tapi bersyukur kurniaan Allah... Alhamdulillah..., hah kaler coklat tu mmg dari gen mama n abah aku. So xpelakan... Errmmm..., dorg mcm perli lak aku dgr.. Ikut hati nak je aku pakai lens warna BIRU.. hah mcm anak mat salleh sikit... amacam....??? kuikuikui.....