Blogger Templates

Sunday, November 28, 2010

Andai itu yg terbaek...

Berat mata memndang lagi berat bahu yg memikul.. Kadang2 seng bg org untuk berkata, dari org yg memikul.. Aku yakin seyakinnya abah akan sembuh kembali. Kuasa Allah tiada tandingannya. Dalam masa yg sama, kami sekeluarga harus bersedia. Mak ada msj dari sana, mak suh kami doakan yg terbaek buat abah. Abg sepupu ada anta gmbr abah dari wad ICU. Terasa bagaikan mimpi. Mimpi yg walau bagaimanapun dan berapa kali pun bangun darinya keadaan tetap sama. Benar firasat aku, sebelum abah dan mak pegi sana buat umrah lagi. Dan bila mereka dapat pegi untuk haji pula aku mintk agar tangguh. Takut, takut firasat aku jadi kenyataan. Rasa yg ada dalam ati saat dan ketika ini hanya Allah yg tahu.

Terima kasih buat pakcik2 dan makcik2 sedara, sepupu2 dan kawan2 yg tak penah jemu bagi kami semangat. Walaupun aku rasa skrg aku jarang bercakap. Aku lebih suke sendiri. Kadang2 bawa kereta leka aje. Mungkin org tak nmpk, tapi akulah anak yg manja sebelum adik last aku di lahirkan. Masih tak terbalas jasanya yg menjaga aku saat aku sakit sewaktu kecil dulu, Ya Allah, berikanlah aku peluang untuk menjaga abahku, sesungguhnya kau penuh dengan keajaiban. Saat dan ketika ini, kami hanya mampu berdoa dan berserah hanya padaMU. Kau yg memberi kesakitan, hanya Kau yg mampu memberi kesihatan setelah itu. Perkenankanlah doa kami Ya Allah, kami tidak pandai berdoa Ya Allah... Amin3......,

Kondisi abah saya skrg.., kembali koma. Tiada reaksi terhadap ubat yg di beri. Dan.............................., organ mula tidak berfungsi. Kuatkan semngt kami adik beradik Ya Allah....

Sunday, November 21, 2010

,,,,,,,.........

boleh tak saya tak tulis blog bt sementara waktu.... hidup saya.., penuh dengan dugaan saat ini... buat masa ini.., abah saya, sedang mengalami mslh kesihatan dan akan di antar dari hospital di mekah ke sini... doakan kesihatan abah saya.... banyak yg berlaku, bnyk yg harus saya fikirkan..... sekian........

Wednesday, November 10, 2010

org taktau apa yg saya rasa....

Saya rasa bersalah tapi org xtau.. saya sedih tapi org xtau.., saya menangis tapi org xtau, saya terasa hati tapi xde org tau... bila saya merajuk lagi la xde org tau.. kene pujuk hati sendiri, kene belajar berdikari sendiri kene kuatkan hati sendiri, kene tahan sendiri2. Ada sorg tu cakap die akan jaga kan hati saya.., tapi saya tak rasa macam tu pun... hati saya, saya akan jaga sendiri sampai penjaga hati saya yg sebenar datang dan jaga ia untuk saya.. tapi saya ada Allah yg akan selalu di sisi... semuanya saya ngadu pada dia..

next sem, saya akan lebih independent, xkan bergntung pada org..Ummu jgn hrpkan pertolongn dari org kalau die tak ikhlas,, kamu boleh rasa bende tu.. Tu kelebihan yg ada pada kamu.., jgn susahkan org. kamu tolong org xpe, sebab itu da jadi sebahagian dalam hidup kamu. kalau xde org mintak tlg.. xde org luahkan. kamu akan rasa sepi je..., dan jgn cepat mrh n melenting. ape je org buat tetap senyum n tawa. simpan segala rasa tu, sebab hati kamu, kamu kene jaga sndiri........

Sunday, November 07, 2010

pekse = exam




exam da mula start weeee......... so gudluck buat semua dak2 mekatronik dan pembuatan... serta semua dak2 UMP... buat second year mekatronik..., first n last n only paper kite weeee...., manufacturing processes sama gak ngan dak2 pembuatan second year... huhu..., paper ni yg bes nya ada certain sub3 topic yg masuk tlh di beritahu tapi nk baca masyaAllah bnyknya tapi leh bwk masuk note.. tapi tulisan sekecik yg boleh la nk muatkan.. t akan di uploadkan kemudian...., baeknya tulisan.. dan buat team projek cadcam.. sori i need to go back ASAP.. coz my sis wont give me extra money for me to buy another ticket.. well harga tiket da rm50 hmpir3 la kan.. so, i will finish my part n pas it to all of u k..n buat cik ika.., nk independent... i respect ur decision.. LOVE u all so much k..., ada apa2 hal text me erk..., n I'll follow up the progress of our project... (mcm kome baca je ye, bedal je la)

Friday, November 05, 2010

Tatkala aku emo....

Saya rasa bersalah tapi awak xtau.. Saya nk bt machining tu tapi awak xtau... Saya da ajak tapi atas permintaan team kita saya consider tapi saya pikir balik.. Tyme tu saya da balik umah!!! tapi die kata xpe.. yg laen ada.., Saya hanya siapkan catia dan sume2.. masuk bahagian machining keje kamu semua.. Bila part saya da siap, teammate laen lak mintak, kalau blh stay la siapkan sesama.. bunyi ayatnya lebih kurg mcm tu... Sya da terkedu.. tiket bus saya berharga RM50.., saya malas nk mntak duet kt akak saya as die jadi bendahari bt masa ini kerana parents saya tiada di rumah o malaysia... Slah ke kalau kamu semua belajar terutama kamu kan lelaki.. Teammate yg pompuan lagi tu pun xksh.. Sya da siapkan bahagian saya.. tinggl nak masukkan coding dalam machine n run je.. Tapi awak kata, "kalau aku mahir buat catia, da lama aku siapkan..da lama siap projek ini" (ayat awak macam tu la lebih kurg).. Saya tersentak, perlu ke awak cakap macam tu?? Kami pun waktu sem2 dulu belajar sendiri, Incik Nafri tak ajar sangt pun. Kami amik inisiatif bertanya dekat incik2 yg laen. KAMI BELAJAR SENDIRI!!!!!! Jadi jgn nk kata kami pandai sgt.... SEBAB KAMI EXPLORE SENDIRI BNDE BERNAMA CATIA!!!!!!!!!! Tapi kamu kept cakap kamu tak pandai, apa kata kamu cube explore sendiri.. tah apa ke nama bnde yg kamu belajar kt POLI kamu pandai lak... Saya pun dalam usaha tuk belajar SOLIDWORK pulak... sebab saya rasa fun.. lagi pun tak rugi belajar...

Jadi tolonglah jangan cakap macam tu... Bak kata abah, kalau pikir tak boleh.., tak boleh buat la.. Saya always think +ve... Saya terasa ati tpi saya pendam sensorg... Kalau boleh machine tu pun saya nk explore cume sebabkan jarang gune jadi saya selalu lupe.. kene ada org ingtkan. jadi xslh kalau saya past kerje saya dekat kamu kan... Cik *** pun tak kisah.. Part saya da siap.., saya da buat catia (d sbbkan awak kata awak 'tak mahir' kan) saya da betulkan feed rate,coding sume... saya da betulkan gune tool yg genap je... saya kecikkan lagi kedalaman takut nanti tool patah awak mungkin gelabah.. Saya tanya org sebab SAYA PUN KURG MAHIR!!!! coding da ada... tunggu nk show kt incik Ali sama ada lepas ke tak... pastu juz tinggal MASUKKAN DALAM MACHINE n RUN je... mmg akan makan masa 3 ari..., roughing je da 29000++ gerakan tool.. jadi Mdm kene faham kami semua 32 group (mekatronik + pembuatan) kurg mampu siapkan dalam masa 2 minggu.. satu group je makan masa 2 o 3 ari...

fuhhh ok da terluah..., nak g mandi + basuh baju + study.. (sebelm ni takleh study part aku xsiap g) ingt sng ke nk setting2 sndiri bt surface machining....?????????? belajar baru minggu lepas.. xplore sndiri je mana2 yg tak di aja tau!!!!!!!!

Thursday, November 04, 2010

bila ati mula terusik.....

Saya ngaku ati saya terusik apabila dapat msj dari awak.. Haiya.., tlg kembali kepada realiti.. so so so impossible to be happend... forget it ald ummu...