Blogger Templates

Friday, January 28, 2011

::cuti + assgn::


FLAVOR OF LIFE
ok malam pkul 10.45 dari kuantan ke manjung.. :D dalam masa 6 o 7 jam baru sampai.. kirenya pagi la kat mnjung tyme tu... (mcm nk pgi over the sea je =,=) bdw... slmt ada assgn dua je..


1. Cprogramming-calendar. Da separuh siap tinggl nak programkan dari calendar masehi ke hijrah.. Then complete.. :) (blh senyum lebar da)
2. Thermal. Ni sebab diri sndiri mls nak bt. Tapi mmg da bwk balik buku pun. Sebab antara subjek2, subjek ni yg agak terkial2 sebab dari hayat ke fizik.. =,=


oh.... sekian dulu. barang tak packing hbs lagi.. mlm ni dari ump ke terminal pukul 8 sebab cik wana bas nya pkl 9. =,= my bas pukul 10.45 malam.. So sejam 45 min kene tunggu ada sesapa yg sudi meneman???


sekian daaa~~~~~~~

Thursday, January 27, 2011

::Holiday = cuti::


FLAVOR OF LIFE
Oh..., kels da berakhir. Next week cuti :P tapi ada assgn berlmbak T____T okai saya siapkan assgn. Haish,, tapi nak mendownload cite jap lagi. Tunggu kawan balik dari pasar malam nak amik makanan kat cafe n trs ke bilik study nak mendownloads cerita2..., tapi kan aku tgk kawan2 matrix kebanyakkannya beljr kt UPSI, UPM, UM n laen2 la.. Knp macam sikit je yg belajar kat UMP??? Ohh.......,


I'm engineer to be. So, need to think like engineer. Setiap kali belajar mesti prof cakap mcm tu. Ye lupe nak mention, sem ni hanya dua subjek je lecturer bese2 yg aja subjek laen sumenya ber'title'kan PROF IR. DR ________... Woooo, bes kot. Pemikiran mereka ni da upgrade.. Sori prof..., saya puji ni ^___^.. Bes lak bile da faham ape subjek yg di belajarkan.. Sem ni je..., programming tu related dgn digital electronic n digital electronic related to analog electronic. Thermal fluid lak related to dynamic yg belajar masa sem2 sama ngn mechanic lab. Seriusssssssssssssss bes belajar... (semngt dtg la semngt) dan xcited tgk senior2 pembuatan (d sebabkan kitorg senior bg kos kitorg) dorg skng under training dgn industri. Sem depan, i mean last year dorg akan menetap di Ulu Kelang o Lembah Klang ikut subjek yg di amik tuk bekerja sambil bljr... x_X


Tyme kitorg agak2 ada tak?? So stay kt dalam UMP juz untuk setahun je lagi. Kan3??? Ok nak g amik makanan...
Sekian daaa~~~~~~~

Tuesday, January 25, 2011

::Kegedikxan::


FLAVOR OF LIFE
Kebusyan kemelandaan kedirian... Uhhh..., slmt assgn CP tunda after semester break. Tapi tapi tapi......... pastu ada assgn lagi. Lagi bes, assgn ttg 'Game Life'.. yeah 'GAME LIFE'.... Kitorg mmg suke bt programming mcm ni. Tapi leh improve still.., Aci tak kalau psni nak try apply LI n keje kat DELL??? :D

Oh..., saje nak update belog je... Okess.. kene cont assgn Thermal plak...
Sekian daa~~

Thursday, January 20, 2011

::=,=::


FLAVOR OF LIFE
Habis jugak meeting. Topik utama pasal pembubaran MT. Errmmm.., thankx En. Afiq coz kasi pinjam sweater kamu. Kalau tak kesejukkan aku kat bilik tu.., nampak ke'gentleman' di situ :P

Tapi tapi tapi aku hrp sgt aku jadi matured n pandai bergaya coz aku mmg jenis sempoi hbs. Make up pun xda, pakai baju maen lntk je.. :( eh, nape aku emo lak ni.. So baek aku out b4 aku lagi merapu...

Sekian.. daa~~~~~~~

::Keseorangan::


FLAVOR OF LIFE
Hari ni, aku duk sorg2 d petang yg dingin(dak bilik ntah ke mana menghilang.. ni la dia org yg xde boipren eh2.., i tak maen boipren2 i terus tunang k :D). Ngadap laptop bersama air milo.. smbil nonton u're beautiful (ntah bape kali ngk taktau la) pastu tgk2 tetibe air mata mengalir T_T ada sesapa fhm perasaan aku?? Aku rindu arwah abah aku. Errmmm..., fine stop it. Be strong for ur mom..


Oh.., malam ni ada meeting smach.. Aci tak kalau aku tak pegi?? =,= mau kene pelekung ngan en afiq.. Uhhh~~ sok ari jumaat n xcited tunggu next weeknya jumaat sebab aku nak balik... ^_____^ Ok senym memnjng. Apa lagi nak story erk... Forgot ald.. yeah.., bdw da start assgn C++. So plez start organize ur schedule plez........

Wednesday, January 19, 2011

::Hang out:::


FLAVOR OF LIFE
السلام عليكم


Oh.., kelas digital xada.. =,= sape kata bes kelas xde? Jujur cakap.., maunya die nak bt kelas ganti next week. Nangis aku weeee T_T 8 jam le bljr digital. 4 jam mmg soheh kelas lagi 4 jam gnti kelas minggu ni. Sapa nak weee.. Hah, bdw tdi hang out ngn Cik Fiqa n En. Shukran. Plez spell his name correctly..., Shukran not SYukran okey.., n thank a lot to En Shuk for being our driver today.. ^__^ Ngada2 gedikx xnk drive. Sebab aku still takut nak naek flyover kat Megamall.... x_X n not forgot delivered my present to En. Shazmier.., Hey, die bukan boipren saya ok. Dia kawan baek saya kat sini since die kawan laki saya dari sek men dolu2 sampai skng,, ape xde org laen ke nak satu u ngn aku, da la matrik pun sama *___* but he's nice person... dan dan dan dia da ada girlpren harap maklum..!!!!!!!!
Bes2 tdi hangout.., Asyik gelak je, pastu balik penat.. padan muka!!!! tapi tapi TAPI selmt pastu xda kelas digital..., eh2 tadi kata xbes xda kelas @_@ berbelit2 cakap.. Ari ni je belanja banyak sangt. Mama duet...... da tinggl sikit. Tapi alhamdulillah aku boleh dapat PERKESO. :D tapi still need to find a job for next semester break. Nak cari duet beb.., aku sebenarnya kalau da shopping mmg tak hingat..., tapi bila duet da xda.. Mula la buat muka blur3. Tadi kat GUARDIAN je da hbs RM 80.35. Tu baru beli conditioner shampoo, perfume, deodorent, bedak compact, berus gigi n sikat sebab sikat aku hilng tyme cuti ari tu selepas aku rasa tyme cuti tu aku agak serabut sikit. Baru kehilangan insan yg tersyg.. 

Ok2 da2 t banjir UMP lak.. Back to the topic.., tu baru beli sikit je. belum masuk shampoo, pencuci mukan segala bagai lagi.. Tapi tapi tapi antara2 yg laen brg aku la yg pling murah kirenya =,= fine fine FINE..... Jgn terkejut one day aku betul2 pakai make up n segala bagai lagi.... Oh yeah..., nak sambung cite pasal aku dapat satu brg ni.. Takyah beli, fakulti kasi pinjam for one sem ni.., :P jimat duet aku.. pasal tu menyusl kemudian. n gmbr2 n cite2 yg laen sekali la... Aku nak nonton muvi kejap sebab sok kelas programming je., Ok lupe ada meeting smach sekali... =.= =.= =.=

Sekian..., daa~~~~~

Tuesday, January 18, 2011

::Lukisan??::


FLAVOR OF LIFE
Oh ok.... Mukaddimah saya mmg teruk tanpa salam.. =,=.. ape2 pun wanna story sikit... Kelas hari ni... sigh~~~~~ kenapakah aku rasa sangat mengntuk?? dan tidak bermaya??? Rupe2nya kerna aku selesema dan mengganggu konsentrasi aku kat kelas. Tambah2 hari ni ada kelas ganti analog electronics. N org sebelah aku adalah en. Nasrul n en. Hafiz waktu kelas ptg. Cik nisa n Cik ika mmg duk sblh saya pun, x_X... ok2.., yg pastinya en. Hafiz tido kat kelas tdi... :D ape la kamu. Back to d topic..., hasilnya dari kemengntukan en. Hafiz, maka terhasillah lukisan.. gabungn kelas ptg n malam tdi.... inilah dia.................,

Hah.., cantik tak?? (sori malas mau rotate gmbr ni)

ok gmbr ni pun aku malas mau rotate... tapi cantikkan?? Mamat ni pernh masuk pertndingn apa tah yg pasti berkaitan kereta la.. Ok, terserlah di situ kepandaian n keunikkan kamu en. Hafiz.. :)

ok sekian....

Monday, January 17, 2011

::Tiket oh tiket::


FLAVOR OF LIFE
ai...,
Ok, nak cite psl ape ye? erm,, tdi kol mama saje sembng2. Sampai ati mama tanya kenapa kol... =.= (reaksi muka usually dari mamat2 kelas mekatronik cehhhh... i follow je :P) Hahahaha sembng2 ngn mama, then mama cakap, 'Hah, mak takbeli tiket bas lagi. Jap lagi mak g beli.' Aku pun jawab la, 'Ok ma', selng bape minit mama kol lagi,

Mama: Kak ummu tiket bas trans da xde g kuantan.. nak beli tiket utama ke?
Me: Lorh..., =,=... knp plak ma? Kalau utama bertolak pagi ke?
Mama: xla, pukul 6.30.
Me: errmmm.., xnak la susah t nak solat. Tau2 la bas... Bas laen yg pagi xde ke?
Mama: Ada, bas kesatuan.
Me: oh ok. Reject bas tu (tanpa berfikir panjng)
Mama: Xpe la t mak suh akak tgkkan kat Ipoh.
Me: Ok. Tapi kalau xde tiket?
Aku lupe ape mama aku cakap. Yg pasti jwpn aku..
Me: kalau tak balik pun xpe.. ^__________^
Mama:jgn nak ngarut, nanti mak suh akak tgkkan.
Me: Ok ma, :(
Mama: Ok salam..,
Me: w'kum... saynggggggggg ma....

Woo..., apsal trans da stop bas ke kuantan?? :( sedih saya. Bdw pastu akak kol lak. Rupe2nya mama silap bagi tarikh. Akak da konfius.. Isk3...,
Pastu kan... tadikan kan3... aku bukak twitter (sejak bila aku pandai social ni?? sejak kelas digital =.=) sok kelas digital xde. Tu lah gunanya twitter, tmpt tuk tgk kalau2 ada assign digital o not.. Kirenya tmpat diskusi la...

Hah..., sepupu kesayangan saya da nak fly.. fly2 away ke australia... :( huk3.., u pegi tingglkan i..... Xpe, belajar elok2 kat sana t erk... will miss u a lot.......... n im gonna buy her a huge teddy bear.. nnti aku upload gmbr. nak beli kat ipoh... :P

Ok daa~~~~~~~

Saturday, January 15, 2011

::kesengalan??::


FLAVOR OF LIFE
Ai3, mood update blog sudah dtg. n Line tenet pun ok so........ :D huhu.. tyme malam jumaat ritu.. i trs story k sblm tenet ni bt hal :P kawan aku dtg la bilik nak bercerita.. ceritanya..., ada MEETING sebuah KELAB ni tapi aku tak d jmput... HELLO!!!!!!!!!!! i ada jawatan in dat kelab ok. teruk betul la..., kalau kes ada ****** tu tlg tolak ke tepi plez........ Tyme keje ke tepikan hal peribadi. Akibtnya aku rasa tersgt kecik hati n benci dgn org mcm tu. Nak xplain apa?? Dak thn 1 leh tahu ni org yg sekelas ngn kamu pun ssh nk gtau ke? TERUKNYAAAAAAAAAAAAA bak kata sir vincent.. Ok done with it.. xmau cite lnjut2 sakit hati je. Pasni mau focus tuk chess je.., nak jadikan cerita kawan aku tu dtg bilik sebab nk tgk lappy baruku jugak :D dengan keselambaannya die bukak file aku n ternmpk gmbr admin gmbr laki.. Dengn seriusnya die tanya, 'Ummu gmbr sape ni? pakwe erk?' aku pun dengn muka selmba 'tak lah gmbr kwn aku. Sebab gmbr die ensem aku letk la'.. muka die tak puas hati lagi.. Aku pun bt dunno je..,

Then, ari jumaat tu aku kuar bersama2 cik ika, cik wana n cik fifi.. Bes habissssss lepakx ngn dorg, tak kering gusi beb.., next tyme hang out sesama g erk.. :) sudah tu cik nisa n cik fiqa mau saya belikan makanan aku pun beli la.. sampai je UMP kasi dorg makanan tu then mndi2 n basuh baju (hbs bnyk baju basuh siap tukar cadar gtu.. :P xleh tgk gmbr sebab i malas mau send ke lappy i) da siap sume2 tu g lepak bilik nisa, konon mau siapkan lab report.. tyme2 tu gak cik nisa ni bertanya lagi, sape laki kat lappy aku ni.. Adeyyyyy maslah2, tetap ngn jawapan yg asal, 'gmbr die ensem so aku letak la'... hehhehhe die pun da malas mau lyn aku..

Tu je kot errmmm ari ni xde bt ape2 pun. Malasnya kamu cik ummu..., so esok kene la study... xde da la nak tgk2 muvi ke sebab ada test ri isnin... (relax tak saya??) Ok tu je cerita saya... mood kembali ke muvi :P

Friday, January 14, 2011

:: Ya Allah..., dugaanMu::


FLAVOR OF LIFE
plez giv me an advise..  i cn’t even see chess o play it. Coz it giv me a lot of pain n tears... i used to play chess wit my dad i mean arwah abah. He’s d one sent me to GACC. He gives me a support, n now aku rasa sgt2 down until nak maen chess pun rasa lemah. I won’t cry anymore, i kept it. Still i need support from u all... my mom let me play chess but not d same way like my dad did.. Ya Allah..., can u give me strength.
Play chess is part of my life. I play chess since year 6 until now. I choose engineering coz aku anggap arwah sebagai idola aku. Cara die bekerja n menjalankan tugas as engineer. But i got to be strong for my beloved mom n adik2.

WARKAH BUAT ABAH,

Abah,
Sejak kak Ummu kecil,
Sampai sekarang,
Abahlah idola kak Ummu,
Org tak smpat nk luahkan apa2 dekat abah,
Waktu org sakit dulu, abah yg selalu anta g hospital n klinik,
Abah didik kami adik beradik jadi seorg islam,
Abah aja kami matematik, walaupun garang tapi akhirnya kami semua sampai sekarng,
Alhamdulillah matematik kami masih excellent.,

Abah,
Abah snggup jaga org walaupun waktu kecik org selalu sakit,
Bawa ke sana sini demi nak tgk org sihat semula,
Bila tau org sakit apa abahlah yg plg risau.,
Bila org tertinggl ubat abah marah,
Sebab kalau skip sehari takkan bawak effect untuk ubat yg seterusnya,
Maka sakit org mustahil untuk sembuh,
Jadi abah snggp pusing balik amik ubat,

Abah,
Abah org palng gmbra bila tau org dapat masuk SMKA,
Tapi org musnhkan hrpn abah,
Org keluar dari situ,
Bila org matrik, org dapat kos hayat,
Org nak tukar fizikal abah tak bgi, kali ni org ikut cakap abah,
Tapi seblm tu abh eksiden, org yg jaga selama cuti SPM.,

Abah,
Mula2 abah tak bagi org masuk UMP,
Sebab kos engineering, tapi bila da msuk UMP abah suke,
Sebab suasana di sini, abah cakap dekat org, ‘belajar rajin2 kalau da ape2 tak fhm Tanya abah’,
Jadi org selalu Tanya abah,
Abah sumber inspirasi org,

Abah,
Org da dapt rasa abah takkan balik Malaysia,
Tapi org simpan dalam hati,
Mungkin hanya perasaan org je,
Tapi abah mmg tak kmbali semula,
DIA lebih sygkan abah.,

Abah,
Kak Ummu tak nangis da,
Kan abah kata antara adik beradik kak ummu paling kuat,

Abah,
Kak ummu n yg laen akan sentiasa doakan abah,
Sebab abah adalah abah yg terbaek buat kami,
Tapi abah, kak Ummu tak sekuat yg abah katakan,
Sebab kak ummu rapat dengan abah sejak kecil lagi,
Jadi kak ummu nak jadi mcm abah,

Abah,
Kak ummu tak mampu tulis da,
Nanti air mata tumpah,
InsyaAllah, kita jumpa di sana,

Wassalam,

Tuesday, January 11, 2011

::Happy Ending::


FLAVOR OF LIFE
Ok.., hari ni rasa hepi sesgt sampaikan tgk facebook org pun leh tersenyum3...., apakah yg terjadi tdi???
Bukan org mintk ehem3 ngn saya tapi................ rakan sekos saya nak kawen da.... thn baru cina ni... tahniah3..., hepi for u... you found the right one for u.... congrate..... :) the end.....~~~~~~~~~~~

Monday, January 10, 2011

::Kepenatan bersama encik digital::


FLAVOR OF LIFE
Jujur aku cakap..., da penat nak ikut org. So, jangan cakap aku sombong o berlagak. Tapi makin hari aku rasa makin susah nak faham org2 macam mereka2 itu... betul tak cik ika, cik pika, n cik nisa??? Biarlah nak kata aku jahat o kuang aja... tapi siapa kenal aku tau knp aku bt mcm tu. Sebab hati saya hanya saya yg tau..

Oh.., b4 dat.., ada org tak jmpa blog aku... z_Z..., haiyo tah apa aku bt, aku follow org tu tapi bila die nk follow balik tak nmpk blog aku... agak2nya blogger ni nk hidekan blog aku kot... dush3..., kasi nmpk dekt kwn2 aku la...

Believe o not..x_X baru pas study digital.. InsyaAllah.., mudah2an prof esok xde la garang sgt... mmg saya baca prof tapi tapi tapi tapi kureng faham.... sem ni sume tough2... moga2 DIA permudahkan segalanya amin3..

Saturday, January 08, 2011

::Choc dgn diriku::










Waaa...., halo3..., ok my blog semuanya warna coklat. Act, aku seorg penggemar warna coklat... Even my rummate said dat brown is old color... But who care's??? I like it..., hahaha.. I got a lot of stuff with brown color.., include my watch, my t-shirt... kirenya everything la.... If possible evrything is like choc color... Hoho, even when i took off my spec, my eyes color like hazel brown or something like dat... Oh.., dunno nak cakap color apakah... Eh.., apsal tetibe aku speaking??? Sengal..... Bahasa pun kureng... ces..., Hahahahaha..., but but but... aku kureng suke makan choc... sesetgh choc je aku suke makan... :P




FLAVOR OF LIFE

Thursday, January 06, 2011

::Rindu lalu::


 Tetiba rasa macam nak menulis blog balik.Huhu.., tadi baca blog member.. stalker blog die. Bt encik suhail..., NOVEMBER 2010... Banyak sangat bnde yg berlaku. Bagi kamu, kamu clash ngn si dia. Bagi aku, aku kehilangn abah yg tersayang. Mmg setiap yg hdp akan mati. Tapi bgi aku, aku masih tak bersedia. Dugaan ni sgt besar bagi aku. Seronok baca blog kamu sebab ramai followers.. cemburu aku... :(
Tapi inilah kehidupan. Macam bagai mimpi je. Abah da xde. Rasa sedih hanya hati je yg tau. Nak nangistapi kdg2 xnmpk. Hanya dalam hati. Rindu jadi aku baca al-Quran. Hlg sikit rindu tu. Allah lebih tau apa yg die lakukan. Serahkan segalanya padaNya.

En. ***, saya rindu awak. Nak dgr suara awak. Nak kita macam dulu. Tapi tu semuanya mustahil berlaku lagi. Jadi saya jauhkan diri dari awak. Baru saya sedar, sampai sekarg xde org blh amik tempat awak. Tapi awak da bahagia dengan dia. Andai awak baca blog saya. Saya nak awak tau.., saya rindukan awak yg dulu. Sebab saya terlebih dahulu jatuh cinta dengan awk yg dulu.


Jadi.., tahun 2011. Banyak bnde yg berubah. Banyak bnde kene hadapi. Kene tahan perasaan sedih. Kene simpan tangisan. Banyak tanggungjawab kene pikul. Kene dapatkan balik semngt baru. Demi mama dan adik2 kene rajin belajar dan berjaya. Hahahhaha,, tak tetap pendirian kejap bahasakan diri 'saya' kejap bahsakan diri 'aku'.. But who care's????? aku tak pandai bi.., but who care's????? org blh cakap apa die suke sebab org laen xtau apa yg ada dalam ati ni. Hanya Allah yg tahu... so daaa~~~~


FLAVOR OF LIFE