Blogger Templates

Sunday, February 27, 2011

::kurang sihat::


FLAVOR OF LIFE
aku tak sihat..... :( da dua hari cmtu gak. ok tak larat.. jap g kelas lak kul dua. Bila la sem ni nak hbs....??? =,=

::calon suami :D::


FLAVOR OF LIFE
Baru aku sedar yang blog aku xda org baca.. =,= tapi tak ksh mana sebab aku juz nak bercerita je. Bdw, tadi mak kol then cite2 la ngn mak, hah ce cite ce cite :D tgh cecite tu kuar pasal topik akak aku. Sedih dowh..., kepada my sis, u're strong enough to take all dis dat happnd in short tyme.... Tabik spring buat kamu. Ada hikmahnya tu dengan apa yg berlaku. Akan ada sesuatu di hadapan akan dtg. Believe it sis., then my mom said 'kak ummu t kalau boleh da ada ikatan baru la bgtau dekat org laen'. Aku pun cakap la 'mak, org mmg nak buat mcm tu pun. Kalo da ada t org suh masuk minang terus je, da tunang baru org nak rapat2'. :P gatal n gedikx kan?? Tapi itu realitinya. Ada entry aku b4 ni yg aku mmg bercerita pasal bnde ni pun. Aku mmg nak org tu masuk minang kalau betul2 serius dengn aku.

Ciri2 org tu adalah:

  1. Mestilah TIDAK MEROKOK...
  2. of coz TAK BER'SHISHA' coz aku xleh lngsung hidu bau shisha walaupun ada flavor sebab aku leh fenin2 keesokkanya.
  3. Leh bimbing aku ke arah kebaikan. (aku ni bukan baek sgt pun)
  4. Boleh get along ngn family aku. (as u all tau abah kesayangan da selamat kembali ke penciptanya, al-fatihah)
  5. Ada kerjaya tetap.
  6. Lebih tua dari aku. ohh..., usiaku tahun ni nak masuk 21 tahun
  7. Yang penting...., terima aku seadanya.
Tu je syarat2 aku, eh bukan syarat, kalau di izinkan Allah. Aku ni pun bukan baek sangt pun...  =,= jahat je gak aku ni. Da la tak cantik., sape yg nak?? uhuk3..., eh tpi ada aku kisah... asalkan aku tau apa aku nak n aku selesa menjadi diri aku sndiri.

Layan je gmbr2 aku dan kawan aku d tepi pantai sepat....

Fi cakap 'ummu pasni tukar profile pic fb k' =,=

angin kuat sgt tak larat da weee nak betulkan tudungku... :P



nice shoot fi
sekian ~~~~

Saturday, February 26, 2011

::me as PA 'zalikha'...!!!!!::


FLAVOR OF LIFE
Orait bebeh..., tadi aku baru balik dari shooting. Wooo.., with Hanis Zalikha ??? Opsss...., no3. Ini zalikha jugak tapi yang ini Noor Zalikha. Penat dowhhhhh..., yg si psank xpnt ke? Aku siap nak tertido da beb kat tepi pantai sepat tu. Agak tahan gak lakan...

Yang si suhail ni boleh tahan gak ah. Nak g umah die makan tengah hari kat umah die idoknya mau kabo awal2.. Aku dengan pakai sweater ngn selipar jepun je kot. Ingt nk g shoot je.. damnnn~~~ =,=

Da tu jumpa psank first tyme kat situ. AKU TAK PERNAH G UMAH KAWAN LAKI KOT!!!!!!! Tahniah ah suhail sebab berjaya bawak aku g umah hang beb... Oh yg pastinya aku perang dingin dengan en. Afiq.. =,= ape2 jela aku da penat. Nak kene ikut rentak org je kot. Gmbr t aku post ye...

sekian~~~~

Friday, February 25, 2011

::got to be strong::


FLAVOR OF LIFE
I try my bez to be strong enough. I make my self happy so that i won't remember the sad think. I already did it but to be honest, i can't hold anymore. Every day i kept telling myself, 'setiap yang hidup akan pergi menemui penciptanya'. Sometimes, when something that you think is d bes for you, maybe it act not d bes think for you. Whatever in your llife, take it as +ve thing. Allah lebih mengetahui segala sesuatu yang telah DIA tentukan.

Aku nak share something yang lecturer aku bagi tyme matrik dulu....

KENAPA AKU DI UJI?
" Apakah manusia itu dibiarkan sahaj mengatakan 'Kami telah beriman' sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang yang sebelumnya. Maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang ynag benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta"
                                                                                                                            (al-Ankabut: 2-3)

KENAPA UJIAN SEBERAT INI?
"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya"
(al-Baqarah: 286)

KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?
"Cukuplah Allah bagiku. Tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal"

BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan solat. Sesungguhnya solat itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk."
(al-Baqarah: 45)

AKU TERSANGAT GIVE UP DENGAN MUSIBAH INI!!
"..dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum kafir"
(Yusuf: 12)

Sekian.....,

Tuesday, February 22, 2011

::Mood : oversea... ^___^ ::


FLAVOR OF LIFE
Tadi aku baca belog sepupu kesayangan, cik wawa. Ye, saya pun teringin nak pegi luar negara. InsyaAllah, suatu hari nanti impian itu akan jadi kenyataan, mungkin peluang saya tu lmbat dari kamu, kan?? Mesti bes kan berada dekat sana?

Oh yeah.., sometimes saya rasa cmburu dengn kamu. Saya ada kelebihan saya kamu ada kelebihan kamu sendiri. Kamu boleh rasa kasih sayang dari orang sekeliling kamu. Tapi saya kurang merasainya. Yeah, itulah apa yang saya rasa. Kasih sayang dari family yang buat saya rasa lebih berharga. Of coz kawan2 semua ada.., oh yeahh.., saya ada satu perangai negative, i never believe people except my family and my close frenz. Itulah kebenarannya. Sebab manusia boleh cakap apa je dorg nak cakap, tapi manusia tak pernah nak yakinkan org ttg kata2 itu. So, untuk sesiapa yg saya telah berjanji, tlg ingtkn saya ttg janji itu.

Jdi aku mesti/harus/perlu belajar bersungguh2 tuk kejar impian aku. Jadi apa impian korg? Kejar la ia selagi korg boleh.

p/s: i miss my dad, i mean my late dad. I'll always pray for him, coz i loveeeeeeeeeee him so mucchhh.. Im gonna chase my dream,

dreams come true.... gonna be my title one day...

::mcm sarang tikus da =,=::


FLAVOR OF LIFE

Rasa macam da bersarang da belog aku ni. Patut la followers tak ramai macam belog cik ika =,=.... aku tak hot mcm hang.. sampai samakan aku ngn PA hg.. kurg asam.., org xmo die jadi cam 'lost-berry' lagi.. kang nangis gak kang xda kesudahan.. gaji tolong upssss RM1K++ :D

oh, bdw, baru terasa lega bile dua projek da siap, analog and digital. tinggal nak present je sok ptg. Yg part penting test digital da lepas, insyaAllah, Allah tolong.. Amin3...~~~

tinggal test analog 2/3 ni. Selamat 3 chap. jeeee~~~ hah, 2 weeks lagi kene proceed dengan next project for analog and digital. Ohh..., final project laen ye... =,= ... Tadi tyme kelas programming, prof cakap, "dari kamu semua maen game, lebih baek kamu buat game gune visual basic. assgn akan saya upload malam ni.." tapi prof saya lebih suke maen game sari buat game... sigh~~~

next kelas, prof cakap dia akan ajar cmne nak buat program gune c++ pastu masukkan dalam visual basic. Oh, dia cakap lagi ' programming ni kalau nak mahir kene selalu buat, malam2 tu kamu buat la latihan, dari maen game', dia cakap lagi, 'kalau nak jadi mechatronic engineer kamu mmg kene mahir programming sebab apa2 je bnde kamu kene buat program baru boleh buat' (lebih kurg cmtu la..)

Oh.., mcm tu kene prof.. Baek.., kami buat. oh ya, nak upload gmbr psal girls day out.. t2 la.., mau tido sudah. Penatnya.., mashaAllah...  Bdw, this is student life.... dan moga2 Prof. Faizal da ok n tak perli kami sebab jawab test tah ape2... Ya Allah, semoga jawapan aku itu di terima... Cuak kot beb~~~~ cube try tgk sekali......

Sunday, February 13, 2011

::keperitan merindu::


FLAVOR OF LIFE
Harus ke sume tu berlaku? Waaahhhhhh..., my crush tyme sek rendah dolu2. Asal kau muncul? Asal2??? Ok fine, starting today. Dun wan hurt myself anymore. Get away from me, all of u. Plez dun you ever come near to me anymore. Go away...........


Ok fine, tadi pegi jejalan kat CNY town kat UMP. Guess?? Aku buat inai kat gerai india. Nah tgk gmbr jela ye.. malas mau describe.





 credit too fauziana dene aka my roommate. Sekian dulu next entry lak aku cite pasal girls outing days ok... ^___^

Monday, February 07, 2011

::padan muka::


FLAVOR OF LIFE
Hahahahahhaha padan muka aku. Buat lagi assgn last min. Hah, amik kau lmbt anta 40 min okey!!!!!!!!!!! Harap3 prof terima.. K.E.P.E.N.A.T.A.N memikirkan part mana yg slah dalam programming... tapi tapi tapi... selamat dapat groupmate yg ok.. fuhhh!!!!!!!! En. Mani, i puji u ok... :D

bdw esok ada digital electronic. Tak baca lagi!!!!!!!!!!!! Aci tak kalau baca esok pagi tyme break between programming ngan digital??? Kire ok la tu kan.. So off to sleep..., nitez~~

sekian daaa~~~~~~~~