Blogger Templates

Saturday, May 28, 2011

::panggilan telefon di pagi hari::


FLAVOR OF LIFE
Assalamualaikum...

Hai hai hai.... Aku ni memang malas nak update betul lah.. Tadi ingatkan nak cite pasal benda lain tapi tapi tapi kita simpanlah dulu cite tu. Kang kalau jadi betul betul baru i share share sungguh sungguh ye.. Bdw, pepagi tadi ada orang kol, beselah aku dalam hati da macam nak menyumpah nyumpah.. 'sapa kol pagi pagi ni.. da la hujung minggu lak tu', sekali aku tengok.., tu dia my bes pren la yang tepon.. so dalam keadaan mamai aku jawablah..., 'hmmmmm...' hah dia dengan secara automatiknya da tau dah yang aku tengah tido.. dia cakap le, 'sori aku bz sikit ngan aktiviti kat sini...' aku dengan tiada perasaan, ' hmmm... xpew'. cite cite cite, dia kata nak tunggu aku kat ump je. Alamak rasa bersalah lak plakkan, kalau kamu nak balik rumha terus pun xpa. Ni siap nak suruh si shuk mai amik kat depan lagi. 

Uhuk uhuk uhukkkk..., terharu lah kamu.. Aku lak pastu terus sambung tido sampai pukul 10 lebih.. -.-'' (opsss bocor rahsia ku.. mana nak kurusnya asyik tidoq jak.... hurrr =____=") da bangun tu terus je g mandi mandi pahtu kemas dapur n masak. da selesai sume aku ngadap tv. Dah tu akak aku suh siap siap, umah sebelah ni buat kenduri, hero dua orang tu bersunat... Dalam malas malas pegi le bersiap hah... 

So cik ika.., i mesej mesej u jap lagi ye.. henset tengah charge lagi ni.. Rasa bersalah da bergunung hah sebab kamu balik lambat nak temankan i... Ke sebab u nk lama lama ngan incik suhail hadri???? Tettttttt =P

Daaa~~~

p/s: cik ika jangan marah ye, tu common sense bile pepagi orang kol.. peace no war.. ^__^

Wednesday, May 25, 2011

::ce cite ce cite...::


FLAVOR OF LIFE
Assalamualaikum....

Helo helo helo.... oh hari ni ter'rajin' nk up-date-belog ini.. Dalam duk belek belek ini belog.. Aku terfikir balik.., 'eh, bile erk aku mula mula tulih kat ini belog??' jeng jeng jeng... mula mula aku buat belog ni bila aku jejakkan kaki ke Universiti Malaysia Pahang... fuuhhh bermakna sudah hampir dua tahun ini belog wujud setelah tiga kali bertukar address nya.. hwuaa hwuaa hwuaa... Tarikh nya adalah 7-8-2009... 

Oh okeng...., aku da decide akan ubah penampilan ini belog pada tarikh tersebut tapi bertahunkan 2011... So later later lah ye i ubah ini belog... skng dok pikiq apa yang patut i ubahkan n apa yang sesuai... Heemmmm....,

continued...

Tuesday, May 24, 2011

::jAnGaN hIDuP DaLaM MiMPi::


FLAVOR OF LIFE
Assalamualaikum....

Oh okeng.., (terikut ayat si psank ngan si suhail -,-') back to our topic.., 'jAnGaN hIDuP DaLaM MiMPi'. Sebenaqnya.., pepagi ni ada niat, ada hati mau update belog sebab aku bermimpi. Mimpi yang sangat bes bagi sesetengah orang yang memang inginkannya... tapi wahai cik hati n cik otak, jangan pengaruh dengan mimpi tu.. Jangan hidup dalam mimpi, tapi hidup dalm realiti. 

Tapi cik hati ni degil ni. Aish.., camna la nk buat.. awat ketegaq sangat ni... Oh ye..., cik hati ni da beransur ok selepas pemergian abah.. Da penuh dengan zikir zikir dan selawat.. Alhamdulillah.., huhu.. Bdw thankz to MISS NOBODY..

Ape lagi erk nk story..Banyak bnde benanya tapi kadang kadang cume malas jak mau update ini belog.. Hah..., belog ini akan di kemas kinikan dalam masa terdekat ni. Dengan corak yang baru lagi penuh bergaya... Heeee :P

p/s: hah tgk bape nya malas owner belog mau update.. ciput je hah update.. hurrr later later la ye.. ada keje kene buat.. peaceeee v(^_^)v

Sekian.... chaw~~~~~ ^____^

Wednesday, May 18, 2011

::Holiday + Masum = Fun::


FLAVOR OF LIFE
Assalamualaikum...,

Oh okeng.., da lama tak update belog sendiri.. Dok bising hingap kata belog org laen serabut xda update... ^___^ Okeh3.. Kalo tgk tajuk..., 'holiday + masum = fun'... Fun la sangat.., ohh yeahhh i cuti 4 bulan okeng... Lama bha tu.. -_______-" takut makin berisi... Sedia mklum, owner belog ini gemukkkkk.... Fine!!!!!

So misi cuti kali ini adalah..... menguruskan badan... yeahhhh sila sila sila percaya okeh. Tarikh bermakna 29 mei 2011, aku kene masuk balik ke ump untuk latihan pusat catur.. games start 20 Jun.. perrgghhhhh =.=' lama tu. Cakap pasal masum.., jgn korg tak caye lak.. Aku mmg maen catur dari form 1 okeh.. Sedikit perkongsian.., permainan catur ni bagus untuk perkembangan otak. Untuk membina sebuah kubu yang kuat untuk pertahankan king, kita kene pandai atur strategi dan apabila kubu da kene serang, kita kene pandai lak untuk pertahankan guna cara laen. Serius..., asal balik dari games je aku akan sakit.. percayalah.., tapi i have fun when i play chess.. ^______^ tapi untuk pengumumam buat semua, aku mungkin akan tarik diri sem depan. Atas sebab2 tertentu., tu pun tak sure lagi. Kalau xda org maen, aku gak kene masuk maen lagi. 

Maen chess ni bes... Serius rangsang otak tuk lebih berfikir positive.. Nak sampai ke tahap macam sekarang memang tak senang.. Kadang kadang bila jumpa dengan org yg lebih teror korg akan rasa macam kerdil je kot.. Tambah tambah bile masuk internasional tourney.. lagi leee wweeee....,

Oh ye.., cuti ni.. Errmmm.., ape lagi nk bt erk.. Nk khatamkan segala bagai buku yang ada. Nak belajar balik programming, nk study thermalfluid... Hah... baekkan aku habiskan tyme cuti dengn MEMBACA BUKU jugak.. ^__^ aku ni hantu buku.. Seriusly..., kalau boleh nk jejak kaki ke kedai buku tiap tiap kali kuaq... Bdw, aku akan tetap buat kek n kuih n cookies okeh.... :) tu fav aku tu....

Oh yeee..., aku da fening fening... next entry t aku ceritakan apa yang dah berlaku selama cuti n sebelum aku jejakkan kaki ke manjung, perak... dadadadaaa~~~

before dat..., layan je lagu ni.. bes bes bes.. sila terima aku seadanya... 

Sekian~~~

Tuesday, May 03, 2011

::-.-' aigoooo::


FLAVOR OF LIFE

Salam...,

after long tyme.., T__T bukan nak mengadu bukan nak mengata tapi tapi tapi....  NAK NANGIS!!!!!
Ya Allah.., kalau kau orang kat tempat aku, cuba cite ape yang korg rasa? Soklan DIGITAL mmg senang tapi seperti biasa unexpected... Soklan THERMAL.. lectrr kitorg nak bt da, soklan da senang da.. tapi tapi tapi lectrr dak2 pembuatan tak kasi jadi die bg soklan dia kat kitorg... Rasa nak menangis jawab tahu even korg boleh bawak masuk buku dan segala bagai note..

Esok last paper, ANALOG.. Boleh bawak masuk note.., only one note. Note nya pun tak buat lagi.. So malam ni stay up.. baca segala bagai macam supaya boleh jawab... InsyAllah dengan izinNya jua... Kalau tak..., haru kot kami satu kos... Sem ni korg takkan dapat bayangkan... Tambah2 lepas Prof. Prof. yang baru masuk selalu cakap kos ni sepatutnya macam ni... Bdw.., i can imagine next sem, getting more tough. N i started to like it. Coz im getting bz....



Well.., we started this semester with smile... Then after a month..., with tired face..., after 3 month n 2 paper final.. sad coz we did learn but we still can't apply it in real life.. Aigooo need more pratice then...

p/s: wishing me luck for last paper tomorrow... will update belog later after BBQ with my beloved classmate aka coursemate.. Oh..., really hope tomorrow gonna be fine... Amin~~~

sekian~~~