Blogger Templates

Friday, July 29, 2011

:: new house underconstruction ::


FLAVOR OF LIFE
Okeh.. esok pagi terus pecut balik perlis sebabnya Angah Nah suruh balik pilih jubin lantai. Rumah eh bukan dinding lantai sume da siap tinggal nak pilih jubin je. Lagi tinggal tangga ngan dapur n rumah atas yang tak renovate lagi. Mau tengok gambarkah?? Nanti nanti la ye.

Oh ye ok fine, i tak beli lagi camera DSLR coz i beli new phone dulu. -.-'' so aci tak kalau i borrow camera cousin i? Ok sila simpan angan angan tu. Jadinya i kene duk kat rumah Mak Ngah i dua hari. Yes, tinggal dengan anak dia merangkap sepupu i. Kalau u girl i boleh lagi tapi u ni boy. I kan pemalu shy shy sikit.

Sebenarnya banyak benda yang nak di ceritakan tapi aku juz typing kat phone je. Keadaan yang malas nak postkan kat sini di sebabkan talian internet yang kadang kadang cukup membuatkan semua orang banyak banyak bersabar. so my phone tu pun da penuh dengan cerita cerita klasik + gedikz.

So angan angan aku nak miliki camera DSLR tu terkubur bila mana aku nak beli aksesori tuk lappy aku. N for my car?? Tak perlu kot. Nak tinggal jual da tu. For sure, gonna miss my Mr. Alfa so much after dis. What can i do baby... Ur maintenance  so high sangat. Kalau aku da keje boleh la aku keep kau ngan aku je. Takyah pikir beli keta dah kan... Sigh... Money is so important...

bubhai 

p/s: gonna renovate dis blog soon.. sedang mencari idea n inspiration tuk design blog ni kasi up sikit beb.. =)

Thursday, July 28, 2011

:: peminat tegar Harimau Malaya ::


FLAVOR OF LIFE
Saya peminat tegar Harimau Malaya.. Ok, walau apa jadi pun i takkan berpaling dari skuad Harimau Malaya. Tapi hari ni hari kesedihan bagi aku, Harimau Malaya tak dapat tersenarai dalam Piala Dunia 2014.


Bangun semula Harimau Malaya, untuk perlawanan akan datang. Mungkin ini bukan masa kita. Tapi akan datang ia masa kita. Go for it Harimau Malaya.. Here a song for all of u, lagu ni banyak bagi semangat waktu aku jadi atlet KAKOM dulu... 'Gemuruh Jiwa' by Faizal Tahir...





Lot of Love to Harimau Malaya.... :)

bubai...

:: terlepas anniversary ::


FLAVOR OF LIFE
Okeh fine.... aku ni da beria da ni.. Genap je dua tahun aku ber blogging aku nak ubah belog aku jadi lebih cute, matang, cantik dan comeyl... (ok perasan je tu). Tapi tapi tapi da terlepas kot... Ye, walau blog ni tak ada org nak baca sangat.. Tapi biar untuk kepuasan aku.. Nak gak nmpak comeyl dan cantik. Da dua tahun aku ber blogging tapi PENGIKUT SETIA aku hanya 20 orang.. Ok fine, tulisan aku membosankan, emosi banyak.. dan banyak perasan dan syok sendiri..

bubai...

Wednesday, July 13, 2011

:: Kerajaan Hati Saya ::


FLAVOR OF LIFE
Assalamualaikum...

Hai hai hai... Okeh hari ni ada la sedikit rajin mau update belog sendiri.... Hhmm.., tu la tangan tu harus gatal gatal mau bukak , eh bukan bukak tapi stalking orang lain nya segala benda tettttt... Inilah akibatnya... Bila bab datang urusan 'kerajaan hati' susah la aku nak cakap..

Cik Hati ni janganlah terlalu ikutkan rasa, nanti binasa. Yang susah nanti tuan badan kan. Padanlah muka aku jugak, susah nak tafsirkan ni. Aku ni bukan seorang yang senang nak suka dekat orang. Jadi nak di pendekkan cerita, 'kerajaan hati' aku ni tengah bergolak galik... (sila maafkan bahasa aku sebab da xbape betul ejaannya -.-) Aku sendiri tak tau kenapakah ini berlaku. 

Bila da selidik punya selidik dan bila dah 'belahlah dada, x-ray lah hati' aku baru lah perasan. 'Eh, aku da boleh lupakan lah mamat mechy tu. Siap da boleh senyum sambil tengok pic die kat fb.' Ini kenyataan, bukan fantasi ok.. Alhamdulillah..., setelah 3 tahun... 
Eh.., da dekat tiga tahun kenal mamat tu...  -.-''' tak sangka waktu berlalu dengan pantas sekali..

Hhmmm.. ingatkan kerajaan hati da kembali normal.. Yes,,, sudah kembali normal. Alhamdulillah.., hidup aku makin tenang. Jumpa si dia pun da ok. Xda 'parkinson' da ffuuhhhh...,

Huhuhuhu..., susah nya kan 'kerajaan hati' ni nak bukak untuk orang lain. Tapi xpew, kita belajar dulu sampai habis, two years to go... =)
p/s: will update more later k... suddenly mood hilang nak soalkan tentang 'kerajaan hati saya'... 

Wassalam...

Monday, July 11, 2011

:: Dosa dan pahala ::


FLAVOR OF LIFE
Assalamualaikum...

Helo helo heloo.. Da lama tak update belog kan? Hahahaha kemalasan tu... Errmm tajuk hari ni, dosa dan pahala.. Aku ni bukanlah seseorang yang pandai sangat bab bab agama ni.. Tapi bolehlah setakat nak berbincang soal ini hah..

Bab dosa ni, rasanya semua orang tau. Dosa ada dosa kecil dan dosa besar.. Dosa dosa kecil ni rasanya kite semua sedia maklum.. Banyak jenis ni hah dosa.. Ada dosa mata, dosa hati dan macam macam lah... Macam yang aku katakan , aku ni tak bape pandai hah bab bab agama ni. Tapi nak share sikitlah.. Kalau dosa dengan Allah, kita sebagai hambaNya boleh memohon ampun dan maaf padaNya, tapi kalau kite ada buat dosa dengan sesama manusia.. Hah, susah tu kalau nk mohon kemaafan orang tu. Tambah tambah kalau orang tu kita tak kenal sangat. Nak cari dia balik mohon maaf susah tu. Malaysia ni bukan sikit je kependudukannya.. Ramai ooo jugakk..

Pandai pandai lah mereka mereka di luar sana tu. Kalau ye pun nak jalankan tugas atas arahan orang, pandailah kau orang jalankan. Tapi jangan sampai ada buat orang sakit hati dan berdendam. Tak pun ada buat orang masuk hospital. Bukan apa, takut nanti di hari tua kau orang akan tercari cari n besar kemungkinan jadi gila. Aku bukan apa, penah baca satu buku ni, tentang kehidupan. Cerita dalam tu semua tentang realiti kehidupan. Bukunya '100 kisah kehidupan'... Kau orang buat jahat dekat orang, kadang kadang tu dekat dunia ni jugak Allah kasi tunjuk dekat kau orang apa kau orang buat tu salah. 

Jadi yang ada dekat luar sana tu. Marilah kita sama sama muhasabah diri.. Aku ni pun bukan baik sangat, Dosa dengan Allah senang kita nak mintak keampunan tapi dosa sesama manusia,, sampai kemati kau orang akan teringat.. Jadi chorokkk mana kau orang nak cari orang tu??? Kalau orang tu da mati, celah mana nak mintak maaf..?? 

Dalam aku buat kerja pun, xada la sampai buat kerja yang aku rasa salah dan mungkin sakitkan hati orang. Tapi kalau aku rasa apa yang aku buat tu akan sakitkan hati orang, awal awal lagi aku mintak maaf.. Aku ni tak tahan bila tengok kebenaran yang sebenarnya... Masih ada lagi manusia macam tu ye.. Hati batu betul mereka mereka ini.. 

Ya Allah.., Dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Mengasihani..
Kau berikanlah yang terbaik buat mereka. Berikanlah kekuatan kepada kami, agar kami kukuh di jalanMu Ya Allah... Hanya padaMu kami sembah dan hanya padaMu kami memohon pertolongan.. Hidup di dunia hanyalah sementara, harta, nama dan kekayaan tidak akan kekal lama. dan di sanalah yang kekal abadi... Impian setiap hambaMu Ya Allah... Amin amin amin~~

Wassalam~~

Sunday, July 03, 2011

:: Kereta dan aku ::


FLAVOR OF LIFE
Assalamualaikum...

Hai hai hai... hari ni mood terlebih rajin nak update blog.. errrmmmm kepala otak dah ligat pikir hah... Kereta kene anta servis.. mahal gak ah dalam beribu. Tapi hati nak beli phone baru. -.-'''' tapi apakan daya, terpaksa lupakan phone sebab kene baiki kereta.. Abang aku baeknya bising da hah... 'oi g anta kereta kau g ipoh baiki, tau gune keta je jaga tak tau..' dush dush dush...., aduiiii ape ni ngah.. ngan selamba aku jawab, 'aku baru balik la ngekkk ceruk mana nak bawak keta g baiki hah... sabo la dulu...' 

Maka dengan itu, niat nk beli phone baru terbantut.. Kene tgk bape harga baiki kereta hah... Kalau ada bajet lagi baru beli... =.=''''' agak2 baiki kereta Alfa Romeo mahal dok??? Bajet bajet bajet....

p/s: gambar kereta kesayangan takkan aku pamerkan kat sini.. kang kalau terserempak korg tau tu lah ketanya... bdw, nk jual da pun keta tu.. -.-'''' my car is my late dad car act..

::My Memory with my team::


FLAVOR OF LIFE
Assalamualaikum...

Hai all.., da lama tak up date blog.. Rasa malas tu lebih lagi dari keinginan nk update ini belog.. wuahahhahaha... Seperti yang di ketahui umum.. Aku merupakan atlet masum bagi acara catur.. Bdw, da berakhir da pun. Walaupun kami team UMP tak berjaya bawak balik pingat tapi kami da buat yang terbaik... Kalau korg tanya aku bes tak jadi atlet.. Jawapan aku sangat amat bes.. Tambah tambah tahun ni nya lagi bes. Kenapakah lagi bes dari tahun sebelumnya?? Ia nya sebab..... jeng jeng jeng... Tersebutlah alkisah.., di mana tiadalah lagi seorang lelaki yang di beri nama KCN membuat perangai howttttt dia sangat... Adalah kisah di sebaliknya kenapa aku gelarkan 'dia' KCN... KCN = potassium cyanide = racun tikus... Mamat ni kalau tak buat aku sakit hati mmg tak blh.. Tapi kali ni dia amatlah baek hati hah.. Siap kasi semangat lagi.. Thankz for dat.. ^^

Hah gambar kami waktu tournament tu korg boleh tgk kat Setia Chess. Ni belog coach kami... Sangat3 berterima kasih kat coach kami..., dia coach paling baek... A lot of loveeeeeeeeeeee to u kak nisa... =)
Gambar gambar sampingan kami nantilah aku kasi upload, belum mintak lagi kat member sorg ni... My bes frenz..., chubb chubb chubb aka farhana atiqah..  After habis je game n majlis penutup.., kitorg hang out ramai ramai kat Alamanda, Putrajaya.. We're having our dinner at Secret Recipe... Then have fun dekat tempat permainan... Ape namanya aku pun xtau... hohoohooh.. then, lepaskan geram kat bowling... Best sangat sangat... N a lot of thankx untuk hero aku n ecah.., incik husaini sebab menjadikan kami tempet kedua dari empat group yang lawan... Hero kami tuk malam tu, tapi yang peliknya. Aku tak pernah la nampak mamat ni seronok n hepi macam tu..., makan aiskrim la.., beli popcorn lah.. Seriusly..., tak penah nampak...Ehem ehem ehem..., anda sudah jatuh cinta kah incik husaini? =D diam diam naaaaa... muaahhahaha..., Gonna miss all of u a lot. Tambah tambah my mom da mmg tak benarkan aku bermain.. 

What should i do??? I love chess so muchhh but i do love my mom more than that... Do you understand what i feel? Do you? Macam mana nak pujuk mak supaya kasi aku maen untuk tahun depan lagi?? Errrmmm susah ni susah.... Oh yeee..., tak sume aku blh share kat blog ni.. Sebab banyak kenangan manis tu yang mmg tak blh di ceritakan n di gmbrkan kat sini. Ia hanya kekal dalam ingatan n hati... Tu lagi blh bt aku senyum sorg sorg macam org gile... Ok da stop.., nk g maen badminton plak... ^___^
Daaa....
Team chess UMP 2011 =)

p/s: a lot of memory with my team chess... sangat sangat sangat hargainya... love n miss u all a lot... muahhhhhxxxx :)