Blogger Templates

Saturday, October 29, 2011

Untittled


 





no mood...

Bhai...


Thursday, October 27, 2011

:: Taman Hati ::



Bismillah.. Assalamualaikum...

Baru sehari tak online rasa macam seminggu kot. Aish, bahaya kalau macam ni. Dalam demam demam masih boleh online lagi siap update blog lagi. 

Oh ye, sebenarnya baru sampai dari perlis, hantar tok n tokwan balik rumah dorg. Progress rumah? Hmmm almost 60% maybe and for our house at Taman almost 70%... Getting excited nak pindah rumah. I can decorate my room like i wan, aaaaaaaaaa so so soooo excited.

Odw balik tadi ada eksiden, well eksiden tu betul2 depan mata tapi selamat aku tak nampak... Phewww, motor dengan kereta. Jangan ceritalah macam mana keadaan.

Pesanannya... Hati hati bawak kereta n for yang suke bawak motor tu jangan lahhhhh sesuka hati buat jalan tu korg punya.. Haishhh bahaya tau..

Asal cuti jeeee aku demam. =.='' xseronok cuti aku. Aiggooo..,

banyak lagi cerita nak share tapi tapi tapi.... idea tak generate. Penat weeee gigil gigil sejuk ni..

Tapi xnak janji dah la bila boleh update, kang jadi macam 'janji melayu' pulakkkk....

See u in next entry..

Ariosssss ... Bubhaiii

 

Sunday, October 23, 2011

:: Birthday Present =) ::


 

Bismillah... Assalamualaikum

Aaaaaaa dah lama tak update blog.. Line internet macam 'hidup segan mati tak mau'.... Hurrr

Kita dah ada kat rumah ^_^ cuti deepavali seminggu pastu masuk 5 hari pastu cuti lagi... Wooo dua kali keje beb... =.=''''

Actually, aku dapat hadiah dari my mom, =)))) suke suke suke... Dah lama idamkan benda tu... N i make a wish at twitter, n aku hampir nak nangissssss. =')

I'm a chess player. I love chess so much =)

I almost give up since my dad passed away. Coz my mom never show her support to me. =)
U're d bes mother ever....

p/s: a lot of story dat i wan to share but maybe later coz idea dah hilang.. =.=''

Bubhai...

Sunday, October 16, 2011

:: Aku Yang Bersalah ::


 

Bismillah.. Assalamualaikum...

Kadang kadang aku suka duduk sorang sorang fikir kan balik, banyak rasanya dosa yang dah aku buat. Sebagai seorang muslimah. 
Tapi kadang kadang syaitan datang dan hasut hati, betul kata Ika.

Kita boleh cakap dengan senang tapi nak halang sangat susah.
Terbaca satu cerpen ni, '... Tubuh ini hanya boleh di sentuh oleh seseorang yang halal buat aku!'
Tersentak? Yes, aku tersentak baca. Mesti rasa gembira bila kita hanya disentuh oleh seseorang yang halal bagi kita kan?

Aku tak pernah salahkan sesiapa. Salahkan diri sendiri, ketegasan aku tak cukup mana. Sayang macam mana pun kita dekat seseorang tu, jagailah dia dengan sempurna nya.

Jangan terlalu sayangkan seseorang, boleh jadi suatu hari dia akan tinggalkan kita. Dan ia benar benar berlaku. Tapi andai kata kita sayangkan seseorang tu kerana Allah, insyaAllah ia akan kekal.

Jenis aku, tak mudah nak luahkan segala apa yang aku rasa. Aku jenis simpan dalam hati, xterluah dengan kata kata. Itu adalah aku.

p/s: saya sayangkan awak keranaNya. Dan sayang saya pada DIA lebih dari saya sayangkan awak. Sebab saya sayangkan awak, saya xnak nanti awak mendapat bahagian nya di akhirat. Sebab saya sayangkan awak. Saya percaya suatu hari nanti awak akan berubah, bukan sebab sesiapa tapi sebab awak ingin berubah. Dan walau waktu tu tiba dan awak dengan saya sudah tiada apa apa hubungan. Saya sentiasa doakan awak bahagia. Saya sayangkan awak, cinta manusia takkan kekal lama. Saya tak cukup baik dan saya tak pernah salahkan awak. Sebab saya sayangkan awak, tapi cinta saya padaNya melebihi segalanya. Saya tunggu awak, saya percaya awak akan berubah. =)

Wassalam...
 

Monday, October 10, 2011

:: Open UPSI ::



Bismillah..., Assalamualaikum..

Yessss !!! After 1 weeks waiting for it. Pengarah Pusat Sukan approve it.. So i'll bring my team , i mean my new team to UPSI. Means dat we are giving a chance to new comers to join us. 

Of coz, a selection would be done by us to select the best to join us. Next tournament would be GACC. I'm addicted to chess, and its not easy for me to let it go. So of coz i also will play for dis open UPSI.

So here we come..., dis friday, at 4 o'clock.... =)
Wait for us... UMP rawwrrrrrr (SHARK UMP)

bubhai...
 

Wednesday, October 05, 2011

:: Rindu Untuk Dia ::



Bismillah... Assalamualaikum...

Mood : sedih

Rasa rindu untuk dia makin menjadi2. Apalah hati ni, kenapa hanya cekal depan keluarga je? 
Bila berpaling dari melihat keluarga air mata jatuh tak henti2..
Almost 1 year, dia pergi tinggalkan kami. Xsedar? Yes, masa berlalu begitu pantas. Sebab rasa macam baru semalam dia ada dengan kami.

If u ask me, aku masih fobia dengan sesiapa yang pergi luar negara. Even my cousin n my bff, whenever she asked me is there anything that i want from Canada, my ans would be, 'cukup sekadar dia selamat balik Malaysia'. And dat ans comes from my heart. 

To my bff, bukan xnak amik kamu dekat airport tiap kali kamu balik Malaysia,tapi trauma tu masih ada. Nak jejak kaki ke airport pun boleh menggelatar satu badan.

Musim Haji tiba? Hati jadi sayu. Air mata mengalir sentiasa. Dan tiba tiba jadi cepat touching, sedih dan pendiam. Bila tanya berpisah apa yang palinggggggg menyakitkan, berpisah mati.

=)
Orang takkan tau apa ada dalam hati, hanya kita sendiri yang tau. Orang takkan tau kenapa kita buat macam tu, hanya hati yang tau. Orang takkan tau kenapa kita lakukan itu, hanya Allah yang tau. DIA dah aturkan, dan hati ini sudah lakukannya. 

Wahai Penciptaku,
Aku akur dengan takdirMu,
Aku terima dengan hati terbuka,
Mungkin ada hikmah d sebaliknya,

Wahai Penciptaku,
Tunjukkanlah aku jalan yang benar,
Andai ini yang terbaik buatku,
Tetapkanlah hati ini,
Jauhkan hati ini dari pelbagai rasa,
Andai aku boleh mengubahnya,
Tetapkanlah hati ini,
untuk terus menjadi hambaMu,
yang sentiasa memperingati,
tentang dosa dan pahala,
tentang perkara ghaib,

Aku mohon Ya Allah,
apakah hikmah d sebaliknya....

Wassalam....
 

Sunday, October 02, 2011

:: Weekend yg kurang best ::


 

Bismillah.. Assalamualaikum

Bdw i juz wanna say thankz for those who view my blog. Or maybe there is something wrong with the 'overview stats'. Whose know rite?

And again, i spent my weekend alone without my beloved room mate and my best friends. As usual, Cik Pika with her solar car, Cik Ika ikut rombongan Cik Kiah ke UTeM and UTM. And Cik Nisa with her english camping. N i? Just stay here and doing nothing... Yesss doing NOTHING!!

Bdw, its oke for me coz yesterday i hang out with such a cool guys and girls. N no picture for it.. Privacy hah??
N 'Bini biniku gangster' is awesome.. =)
sangat best and menarik.. U all should watch it..
i'm laughing all d time. N the hall very cool.. Forgot to bring my sweater. Hurrr (-.-)''

And actually last wednesday aku di serang migrain time kelas Electrical Power and Machine. Wooo..., buat guwa sakit kepala habis ah.. Tahan je sampai habis kelas.

And start from dat time, i'm not feeling very well until my gastric come back. So in pain. Bila makan rasa nak muntah2. Pening2 lah.. 

A lot of think to do, oh yeahh before i forgot again for second times, i need to sent an email to Encik Adzizi. Or else he'll nagging when see me again coz late sent his that email. 

InsyaAllah, UMP will support 12 students or should i say it 'pemain catur UMP' to UPSI for their open tournament.. Revenge? Yeaahhhhh coz we lost to them last MASUM. (-.-)''' and i'm not sure sama ada nak masuk MASUM or GACC for next tournament.. Time tu tengah LI kot... Phewwwww.... Choose one bebeh choose one only.

And bila aku nak siapkan assignment EPM ni?? -.- 
Lab report lagi, report techno lagi?
Oke, kau siapkan malam ni. 
Jangan terikut kata kata Incik Azli, ade ke patut kata lgu tu. Bukan nak p suh aku buat keja ka... -.-

Aku lapar betul, sedang menunggu Cik Nisa bersiap. =) Nisa dah ada kat UMP Pekan sudah.. Heee =P kita seronok.

N Ariossss... maghrib time rite???
Bubhai...