Blogger Templates

Wednesday, November 30, 2011

:: Open Registration ::


 

Owh....., 200x lebih dah aku refresh page UMP ni.... tangan dah lenguh. Mata dah ala ala kuyu nak tertutup... Siap dah pedih mata nak tido dah weeeeeee......

Important subjek kene daftar dulu of coz lah thermal-fluid 2 beb.... Subjek lain blh daftar kemudian. sebab dak kelas aku je means mechatronic nya subjek je... Woooooo

Mata stay cool..., jngan tidoq lagi sok kelas p lmbt... Huurrrr guwa ngantuk. Belum lagi hah sok malam ada dinner Fakulti.... =_______________='''''

Aku ngantuk bebbbbbb


 

Sunday, November 20, 2011

:: Phewwwwww SUKFAC ::



Bismillah... Assalamualaikum...

Phewwww penat wooo Gambang - Pekan.... Maka dengan itu berakhirlah sudah SuKFAC (Sukan Antara Fakulti) bagi acara catur campuran... Hah...., siapakah yang menang? Haruslah fakulti aku, FKP.. =P owh owh owh gambar bukti kitorg menang? Mari mari mari lihat...

See see see

Hah.., kan... FKP tu.. So last round kitorg dapat bye coz mata dah cukup. Even kalau team lain lawan kitorg still xboleh lawan mata kitorg..

So last result is Fkp first, Fkm second, Fkksa third and Fkee fourth.. Congratez to all... Oh of coz i meet my teammate there... I mean chess for masum o athlete chess for UMP... Its doesn't matter whether u won o not..  its about a game.. puas atau tak main game tu..

=)
bdw.., so tired... need a rest maybe. A lot of assgn waiting for me, of coz with small projek study.. Oh as future engineer... Needs a lot of problem to be solve

Bubhai... ariossss
 

Tuesday, November 15, 2011

:: High High to sky ::




Bismillah... Assalamualaikum,

Jangan tanya kenapa entry mula mula aku teruk sebab aku xtau nak start macam mana, Ohhh macam biasalah..
'High high to sky'.... Waaaaa kelas EPM tadi aku ngantuk, tahan ngantuk beb. Sampailah Ir. perasan sume ngantuk...
-.-'''' 
Sori sir, bukan sengaja tapi real nya ngantuk. Yeahhhhh kelas sensor batal lagi, =.='''''
Batallah batallah... Tapi malam ada kelas EPM lagi mea.. Owh baek aku siapkan assgn 6... Means almost 6 weeks dah belajar for dis sem. Hmmmm thinking mode.

High high to sky,
Ngantuk setiap kelas.. Waaaaaa apakah ini... Apakah ini... =(((((
Macam mana nak skor mea..
Dah lah test Numerical aku 23/30... Mana salahnya aku buat... D manakah????? Uhukkk try again ummu.. Try hard baby...

Eh tapi apa maksud 'high high to sky'?? Hmmm tanda tanya... Hmmm aku main bedal je apa yg terlintas kat kepala otak aku nak 'agak' genuis ni...

Oh oh oh malam ni training chess lagi...=(

Bubhai.... Arioss


 

Wednesday, November 09, 2011

:: Aku dan abang .... ::



Bismillah.. Assalamualaikum

Owh aku memang jenis macam ni. First ayat konfom taktau nak cakap apa. Dalam karangan time sekolah sekolah dulu pun sama jugak macam ni. Sampaikan bila time nak tulis ayat aku tanya orang sebelah aku, 'eh, nk tulis apa erk mula mula?'... Mesti dorg tension dengan aku.. Wuwuuutttt....

Oke, sebelum masuk part topic pada hari ni, aku nak cakap, eh bukan nak luahkan, 

Dear Suhaila,
Sori coz i always forgot about our date,
Didn't mean too.. 
I always miss u n love u..,
u're strong girl,
Doakan arwah pakcik dekat sana,
I always here for you dear...
=)
After dis i need to make a special appointment day with u dear,
of coz alarm will remain me, -.-'''

Miss u badly honey, wish u're here, so that we can share everything together..
Bdw, u're welcome to my new house.. ^_^ 
insyaAllah, next 3 years, 
aku akan beranikan diri pegi kau kat airport...
ohh airport macam tempat menyeramkan buat aku..

Okes..., back to topic... Actually, pagi pagi tadi dah gaduh dengan abang.. Hurr.., bukan gaduh betul betul tapi gaduh manja je. Abang aku ni, aishh nak kene betul.. Dah tu aku duduk kat kusi ngadap tv. Dia bising2 sambil kuar rumah pastu masuk rumah bawak barang... Dalam hati aku, 'patut la benti main ipad. Mak dah balik rupenya -.-''' '

Dah tu dia bebel bebel sambil kemas rumah. Aku diam kat situ sambil makan kuih + mesej orang. Dah bosan dengar dia bebel kat aku, aku pun tanya lah soalan...

me : mak pegi mana? Rumah cik Leha?
abang : Kau ni tak sudah2 dengan cik Leha.. Mana ada cik Leha..
me : Dah tu mak pegi mana?
abang : Mak pegi mesyuarat...
me : Lorhhh mesyuarat apa plak..
abang : mesyuarat longkang...
me : -.-''''

Hurrrr..., aku rasa macam bm aku salah ni.. Aigoo...apa pun tak boleh.

Sudah nya aku diam je.. Tapi sebab tak tahan dengar abang aku bebel so aku g dapur kemas dapur sume2.. sampai mak aku balik... Konfom lah aku ngadu kat mak.. Then abang kene marah.... muahahahahhahah... Tulah talam dua muka lagi... Weeekkkkkkkkkkk =P

Cuti kali ni? Aku rajin sikitlah... Buat assgn EPM.. Projek EPM? Abang tolong.. Lalallalalala

Out.., bubhai.... Ariosss
 

Thursday, November 03, 2011

:: Self-motivation ?? ::


 

Bismillah... Assalamualaikum...

Ape erk nak cakap? Hhhmmmm sume2 pun xtau nak cakap apa.. Oh ye.., rumah dekat perlis hampir siap.. Tangga dah siap separuh, cume syiling dekat dapur je belum siap lagi. Aisshhh lmbtnya contractor ni. Kat mana hangpa tempah kayu nak buat syiling tu...??

Cerita odw balik kg time cuti deepavali hari tu.. Sgt buat org rasa nak gelak ngekek ngekek.. Part tak best nya, tekak aku sakit sampai nak cakap sgt tak blh, time ketawa lagiiiiiii lahhhh terasa sakitnya tekak sampai esoknya bengkak leherku sedikit. 

Adik2 aku lah ni buat lawak sgt... -.-' they know how to make themselves happy actually... =) proud of u my adik2.. At least im not worried whenever u guys are alone.

For the next holiday, of coz lah Raya Haji beb... n of coz again a lot of homework from our lecturer. Need to draw wiring at our own eh eh eh silap our parents house. Calculate the power and bla bla bla.... Then got new assignment, nope assgn actually but new PROJECT group.. Oke dats much better to hear coz in group n need to submit it by dis Disember. Lega....

Hmmm next assgn? Im not sure.. Oh yesss there is a test for vibration. Honestly, i really need to study vibration coz didn't understand it at all... Hurrr... so wats the point i attend the class? 3 hours class oke..

'Hey, ummu! Wake up, u said that u wan to be an engineer.. But ur english very sucks.. n ur study hurrrr...'

Dat is self-motivation -.-''' ...

If u wan to be an engineer, u need to do a lot of exercise. So dat u will gain more knowledge.. Errrr is it rite? Oh, i guess so...

U need to read a lots of book. Discover a lots of problem and try to solve it. As engineer, or specific Mechatronic Engineer u need to make urself creative.. Oh Ummu please !! Wake up dear..

Again self-motivation ...

Oh oke, need to finish my assgn coz dun wan to take it home.. Or esle im not gonna do it.. Trust me, i'll never do my homework at home.. Huurrr...

Bubhai...

 

Tuesday, November 01, 2011

:: Pengalaman Mematangkan ::



Bismillah.. Assalamualaikum

Oh yesssss.... guna broadband kat sini baru ada feel nak berblog update... Hohohoho..., aku bayaq sendiri naaaa bukan mak aku bayarkan. =.='''' saving beb saving...

Dah lama2 aku tenung tarikh hari ni, owhhh baru aku perasan dah masuk bulan 11. Dan terus tangan letak dekat dada. 

'Oh Cik Hati, tolong jangan sedih. Oh air mata, tolong jangan mengalir.

Coz aku seorang yang sangat suka simpan apa yang aku rasa, then sekarang aku tengah mengalami satu sindrom nak marah dan nangis. Aaaaaaaaaaa...., hate dis feeling...

Apa yang aku alami makin matangkan aku.. Uiksssssss kau matang ke?? Ahhhh senyaplah. Kau apa tau, aku kat rumah macam mana. Even sakit2 pun teman gak mak pegi mana dia nak. Tak ngadu tau kata sakit sampailah aku nya sakit dah macam.... Nak cakap sgt tak boleh, leher aku bengkak sikit. kau sentuh bengkak tu, kepala kau sakit sangat sampai org bising kepala kau lagi sakit. 

Hah..., tu jenis aku. Apa aku rasa semua2 nya lah aku simpan sebab xtau nak luahkan macam mana. Aku dah terbiasa sejak kecil lagi. Alhamdulillah, hati ni tak lah teruk sgt nak simpan sorg sorg. Allah kan ada.. =)))))))
I'm not alone bebeh... Family aku ada, kawan2 aku ada n specially u Mr. Afiq Fikri. =)
and of coz Allah ada bersama aku sentiasa tanpa tinggalkan aku keseorangan... =)

Oh... gaduh.. Yeah.., sebab aku tak pandai nak tunjuk sayang dekat org. Jadi kadang2 tu yang menjadi masalah. N kadang2 aku jenis kasar sebab aku xnk perasaan aku sendiri terluka. Kadang2 aku suka simpan sorg jadi bila dah rasa tak tahannnnnn sangat aku blh merajuk, terasa hati dan nangis sorg2... Dats real me.. Hmmm

Oh ye,, wanna say a lot of thank to my Sayang sebab amik kita hari isnin pagi tu. Sian dia tak tido cukup... =)

p/s: gambar? Naaaa i'll never show his picture.. Private for me...

Bubhaii....