Blogger Templates

Sunday, April 29, 2012

Tentang Rasa


 

Hmmm... sepatutnya aku tak perlu nak update kat fb ke apa ke benda pun tentang status aku yang sebenarnya. Satu fakulti dah sedia maklum....

'Sweet couple'
=P
dan kami berjumpa di tengah2 lobi fakulti kejuruteraan pembuatan di mana semua pelajar akan harus wajib lalu situ kalau hendak pulang ke asrama masing2 atau ke tempat letak kereta student... Ehh.., sejak bila ada tempat letak kereta student kt fakulti??? ~_~''' kami menciptanya sendiri hewhewhew...

tapi tapi tapi, taukah anda, alangkah lagi indahnya kalau korang sebut, 'sweet married couple'..!! 
Oke tu berangan sebabnya kami masih belum sah!
Hmmm tengok si blogger terkenal tu si denabahrin tu kawen aku terus macam...
'Makkk.... i want to get married too... Honey..., can u meet my mom as soon as possible??'
Oke tu semua hanya monolog dalaman... Tak mungkin terjadi kami di satukan dalam masa terdekat, 
Eh... tapi mana tau kuasa Allah.. =)

Then, kol mak cecakap la pasal itu ini itu ini then bgtau mak,

'mak, adik **** dapat masuk Kolej Matrikulasi Perlis, dikpon dapat mana mak?'
'Adik pon dpt polythec-mara kat ipoh. Ada bidang dia kat situ.. Hmm bagus la tu. Allah dah aturkan semuanya.'

Dan aku pun senyum je walau mak tak nampak =)

Buat mereka yang di luar sana, (macam ramai jela kan yang baca belog kau hurrr ~_~)
Kalau boleh jangan couple waktu belajar. Kadang2 yes couple time belajar ni banyak bagi manfaat dan galakan tapi lagi bagus kalau kau orang terus je ke hubungan yang sah. Lagi la kau orang rasa d redhai oleh Allah. Hati pun tenang, tak perlu risau bila keluar berdua-duaan dah hah... Dosa pun berkurang =)
Jangan jadi macam aku. Well, ini nasihat yang perlu semua ikuti sebenarnya.

Ya Allah,
DenaBahrin beruntung sebab Allah pelihara rasa cinta itu sehingga dia sah jadi isteri orang. =)
Sesungguhnya bercinta lepas kawen sangatlah best dan romantik. =)
First time kau orang keluar bersama terus boleh pegang2 tangan, nak peluk2 depan orang ke... (ini hanya imaginasi yang terlebih lampau)
semua pun xpe sebab kau orang dah halal.

Tak salah kawen waktu belajar pun. Owh sila rujuk di post tentang nikah khitbah yang pernah aku pos dulu.  
Its about komitmen yang korg dah ready nak berikan. Its a big step hah...

Bdw, stop here. I need to go to ika's room. n a lot of things to do. Plus my nose uhhh... cecair asyik kuar je... konklusinya, saya tidak sihat...!!!

until next entry, will be more informative... tata

Wassalam..
 

Thursday, April 19, 2012

:: Ujian Ilahi ::



Bismillah
Assalamualaikum,

Firstly, my emosi seriusly not in stable condition. Its jus like, 'hey, i want to cry. I want to let it out'. But my ego said, 'hold it. did u wan them to see u such a weak person?'...

I keep hold it, n now i juz want to cry but still i keep it deep inside my heart. 

'Hey, u still can hold it?'
'No, i wan to be away away away n far away from here.'
'Then?'
'Coz i love them. Once i love someone, i love them forever. Even i know them in short period.'

Ya Allah,
KAU tidak akan menguji hambaMu,
melainkan mengikut kemampuannya,
KAU uji aku dengan musibah ini,
dan aku terima dengan redha,

Ya Allah,
aku tidak mampu laluinya lagi,
aku jua insan yang lemah,
satu dari dua kekuatanku,
telah KAU ambil setahun 5 bulan yang lalu,

Ya Allah,
KAU hadirkan kepadaku
kekuatan yang lain
namun KAU uji ku
dengan ujian yang tidak mampu kuhadapi

Ya Allah,
keampunanMu ku pohonkan,
tanpaMu, aku tidak perdaya,
hilang punca dan arah,
hanyut alpa di arus bergelora,

Ya Allah,
redhakanlah hatiku dengan ketentuanMu,
andai ada salahku dengan manusia lain,
akan ku berusaha untuk memohon kemaafan dari mereka,

Ya Allah, 
kemaafan dariMu yang aku pinta,
kerana kealpaan aku selama ini,
kelekaan aku selama ini,

Ya Allah,
padaMu aku memohon dan meminta...

Wassalam...

 

Wednesday, April 18, 2012


 

Sometimes...
Penat layan kerenah orang
Yang hanya nak org fikirkan pasal dia sahaja. 
Obviously, please think about others too
You are not alone in this world,
U leave with the others.
Consider it please


Monday, April 16, 2012


 

Bismillah

Sebenarnya, bukan xnak update blog ni. But consider my condition now, dalam keadaan kurang sihat dan masalah peribadi sedikit. Dan sedang cube perbaiki segala masalah yang ada. InsyaAllah akan kmbali menulis semula. Banyak bnda yang nak di kongsikan dengan semua. 

Semuanya yang di hadapi ni boleh di jadikan pengajaran supaya kita tidak buat perkara yang sama juga. Banyak ni yang boleh di share kan. InsyaAllah kalau xada aral melintang akan update ttg kisah kehidupan dis weekend.

Thanks for visit my blog yg tak seberapa berbanding blogger malaysia yang lain. =)

Wassalam