Blogger Templates

Monday, May 21, 2012

:: Pening ::


Study Power Electronics sampai lewat pagi macam ni tidaklah best sebenarnya..
Serius baca n faham tapi nk ingat setiap circuit and waveform bagi setiap converter bukanlah sesuatu yang best kerana sekarang aku rasa pening n nak muntah.
Oke tido esok sambung bab PWM.

nitenite all

 

Saturday, May 05, 2012

:: Tahun Akhir ::


 
Bismillah.. Assalamualaikum...

Alrite..., caye ke tak nak caye ke, yess hari selasa ni pendaftaran subjek tahun akhir. 
Kemusykilan bila mana maximum kedit hour adalah 19 dan kedit hours yang dah aku aturkan adalah 20...
Oh my, really need to take subject yg susah sem 7. If anything happen sem 8 boleh membantu. Yang membawa maksud sem 8 subjek sumenya yg senang2. Then, how la ni? Wajib le kene jumpa akak kat fakulti. Or harus tungg sem hadapan n reg manual.

Hah.., lectrr mana yang boleh kamcing ni? Prof Faizal? Oke tak jmpa lagi dah getaq lutut dowhhh. >.<
Tak boleh2. So subjek Control System adalah subjek first kene reg. So junior... eh, senior yang daftar dulukan? =P kekekekke...

Yang dah amik tu plez get away jgn amik subjek kitorg. Then, kalau Machine Design Encik Farid aja adalah chance nk reg sem depan tapi kalau Dekan yang aja maka itu sila kirim salam saja pada subjek tersebut. Then subjek Heat Transfer, Prof Aziz aja... Ada ke chance ni? Kalau siapa rapat dengan dia bolehlah... =( oke. Sila berbaik dengan kami wahai subjek sekalian. 

6 kedit hours je untuk LI. Moga di permudahkan segalanya. Apa lagi erk subjek hmmm yesss final year projek1... Errr apa yg menyebabkan sampai 20 kedit hours? Owh..., subjek mechatronic elective... Aku pilih robotic for beginners >.< ke nk amik computer-controlled? hhmm think abt it first..

Bismillahirrohmanirrohim... Semoga dipermudahkan segala urusan untuk tahun akhir dan semoga sem ini result still maintain.. =) insyaAllah

Aminnn...

Wassalam
 

Friday, May 04, 2012

:: Apabila Di kenali ....::


 

Oke, entry ni xde kene mengena dgn entry sebelum ni =)
Tadi petang lepas buat lab n tolong si zalika settle kan pasal surat sponsor untuk dinner kitorg, kitorg pun pg la ke klinik. N staff kat situ tetibe tegur aku,

satff: 'saya rasa macam penah tengok awak ni...'
me: 'ehhh... sy penah dtg klinik encik sebelum ni.'
staff: 'ohh.. tapi sy rasa macam pernah tgk awak kt wayang.'
me: muka terkejut tarak hingat.... 'eh, tgk cite apa encik?'
staff: 'cite battleship kot.'
me: fuhhh.... 'owhh.. saya pegi dgn dia lah encik (sambil tangan tunjuk ke arah ika) dgn dua lgi kawan prmpuan sy'
staff: 'yeke, tak perasan lak sy. Yang laki tu sapa?'
me: ahhhh sudah... kantoi.. 'errrr rasanya kalau dgn laki tu sy tgk cite avenger.'
staff: 'iye la tu. betul dah tu. sy nampak awak dari tempat parking kete sampai dpn wayang...'
...........................

Oke, jgn carut tak baik >.<
Then dia cecite pasal dia ingt muka student yg dtg klinik sesemualah. Padahal aku dtg klinik 2x kot baru. First pasal nk check gastrik aku, second pasal teman ika amik ubat antibiotik dia. Perghhhh..... 

Dan ini adalah sangat bahaya apabila anda dikenali oleh staff staff ump. >.<
Oke, slmt bila aku jmpa encik Max dia buat buat tak nampak aku .Fuhhh fuh fuh... Lega derrrr...

Yang paling tak tahan statement budak junior doubledegree mechatronic...
'akak bukan dengan MT Smach tu ke? Satu fakulti sudah tau kak...'
Wat the..... apa korang cite pasal kitorg ni hah???

p/s: awak, jangan fikir bukan2 ye. =) sy tak pg klinik untuk ngorat sesiapa pun. hanya untuk check gastrik je. N knp awak tak teman sy >.

 

:: Antara Kisah Cinta Dia n Aku ::


 

Bismillah... Assalamualaikum

Oke hari minggu yang best sesangat sebabnya? Sebab test2 subjek2 yang mencabar dah pun selesai... Hurrr serius.., rasa macam errr aaaa stress.. Tapi alhamdulillah dapat jawab. =)

Nak share pasal apa?
Korg mestilah harus wajib kenal DenaBahrin rite?
She's love story sgt awesome oke. Jeles?
Yes, i am.
Coz, dulu aku penah ada impian nak kisah cinta semacam ini. Tapi Allah tidak berikan aku kisah seperti ni, kisah cinta aku berbeza. Allah nak uji betapa kuatnya iman aku, betapa sayangnya aku pada DIA. Yess,, n aku lupa n alpa n leka dengan kisah cinta aku sendiri.

Now, aku xtau macam mana nak kembali semula. Ini serius dan benar. 
Kepada awak yang mungkin terbaca blog saya or awak sudah busy sgt dgn kerja2 awak, sy minta maaf. Ini bukan salah awak, tetapi salah sy sendiri.

Kisah DenaBahrin bila mana husband dia sekarang masuk meminang dia dulu. N yeah, ini zaman moden mana ada orang kawen atas pilihan keluarga rite? But she did. 

Sebagai seorang perempuan,  n sesama perempuan. Haruslah aku tau macam mana rasanya Dena bila di minta berkahwin dengan pilihan keluarga. Tambahan pulak hati kita sudah sayangkan orang lain waktu tu dan sedang menunggu. 

Tapi selepas dia buat solat istikharah dia terima lamaran suami dia sekarang. 
Sila dengar pepatah ni betul2....
'Kebahagiaan kita terletak atas keredhaan kedua ibu bapa kita. Kalau ibu bapa kita tak redha, hidup kita pun takkan terasa bahagia.'

Dan ini benar, jangan pernah berpaling dari Allah, kembali semula pada DIA. Minta kepadaNya, insyaAllah, DIA akan berikan yang terbaik buat kita. Semua aturan hidup kita ni memang dah tercatit di Luh Mahfuz.

Dan kisah cinta aku tak sama seperti kisah cinta DenaBahrin.
Ye, dulu aku teringin nak ada kisah cinta yang sebijik sama macam DenaBahrin. Dan itu aku tak tipu. Bercinta selepas kawen memang lebih indah. Allh pelihara rasa tu. Bersyukurlah bagi mereka yang tidak merasa lagi perasaan tu.

Nasihat aku jaga dan peliharalah sampai masanya. InsyaAllah, korg akan rasa bahagianya nanti. Ini benar n serius. Tak semua orang mampu hadapi untuk heartbroken berkali-kali. Aku jugak macam tu.
But, its nothing dat i can do. Allah dah tetapkan, sedaya upaya mana pun kita berusaha untuk ubahnya tapi kalau Allah tak izinkan tetap takkan berubah takdir yg telah d tetapkan.

Kami berdua masih belajar =)
Masing2 perlu bina kerjaya masing2.

Dan kisah cinta aku,
Biarlah menjadi rahsia bagi aku,

But one think,
Hati perempuan, seteguh mana pun cinta dia buat lelaki tu tapi kalau lama2 luka yang sama terbenam dalam hati, akan membawa diri jugak.

Guys, perempuan untuk d lindungi dan di sayangi.
Jaga dia sehingga sah menjadi milik anda.
Jangan ikut nafsu. Nanti diri sendiri yang binasa.
Plez kalau dalam keadaan marah atau cemburu,
Jangan main hembur je kata2,
Hati perempuan lama2 pun akan pudar,
Sila fikir secara rasional, amk air wuduk dan minum air suam banyak2.

Oke enough untuk entry ni kali ni.
Dan ini kisah cinta DenaBahrin
Sangat sweet dan sy menangis membacanya =')
Dia dapat merasai nikmatnya selepas kawen seperti kisah yang saya harapkan.

Sekian.. Wassalam