Blogger Templates

Friday, December 06, 2013

:: Dengan izin-Nya ::


Extended Network Banners

Bismillah....

Such a long time tak update blog. Banyak perkara yang dah berlaku. Yang pentingnya sudah selamat bergraduasi haha.... Alhamdulillah, setelah 4 tahun bertungkus lumus, berjaya menggenggam segulung ijazah sarjana muda kejuruteraan mekatronik.

Banyak benda yang nak d kongsikan tapi something yg sekat dri share kn sume tu. Apa2 pn masih lg mengganggur dan mencari pekerjaan. Alahai, ritu peluang dah ada depan mata tapi blh lak buat xelok. Serve u rite!! Bagus ummu bagus!

But I believe, takdir Allah.

After all, da makin besar, makin boleh fikir secara rasional.

Wat I want in my life?

Someone penah berjanji dan buat janji tapi yang menyedihkan janji tu langsung tak d ingati. Wat should I do? O wat I do? Just stay here thinking and make a good decision.

Perkara yang paling ak risau akan terjadi dah pun terjadi. That's why sebelum ni aku buat tembok yang paling tinggi so xdela rasa mcm mna rasa skrg ni.

Heartless? Hmmm xsesuai perkataan tu. Maybe, Allah gerakkan hati tuk rasa seperti sekarang ni.

Apa yang selalu dia cakapkan bermain dalam fikiran. Then I should cepat2 cari kerja dan start all new and xfikirkan benda ni sangat. I love getting busy so that I can get off everythng yg bt kan air mata asyik mengalir je!

Murahnya aku di pandangan dia. Allahuakbar! Itu yang ak rasai. Bila dah lama2, ada pun tiada kesan, tiada pun tidak meninggalkan kesan. U love being busy rite. Then I'm hepi to hear dat. When time comes, than I know that it's oke. Sakitnya hanya Allah yang tahu.


glitter-graphics.com

Wednesday, September 25, 2013

:: Yeayyyyy habis belajar::



Bismillah...

Setelah sekian lama, baru update blog. Padahal da hmpr tiga bulan habis belajar. hewhewhew hahahhaha wat to do, kemalasan nak buka blog melanda since kesibukkan fyp sehingga melarat ke sekarang.

Citenya masih menganggur. huhuk, =(
Acane...rezeki masih belum ada. Xpe, cube mencari keje lagi. Nak kata salah amik bidang xboleh juga. Hohoho zaman sekarang ni merata hah perempuan yang jadi engineer juga.

Makanya berdoa pada DIA, mudah mudahan dapat la keje yang bersesuaian.

Soalan yang paling aku tak tahan adalah, 'Bila nak kawennya?'
Hoiiiii....xde soalan lain ke.

Memang tak la kan aku cakap cmtu. Gile hape nk cakap gaye cmtu dgn makcik2 aku hurrrrr. Makanya aku senyum sambil berkata insyaAllah, keje dulu pastu baru fikir, ada jodoh tak kemana.

Ari tu ada la keje sementra dekat Alstom Malaysia. Oke yang ni kene state kn Alstom Malaysia, kang nnti ada org ingt aku keje dekat Alstom international lak. Big company gak le. Speaking kot, phewww da la semenjak habis belajar ni aku xde speaking dgn sesiapa sgt. Bila speaking dengan tok sekali di balas dalam arab, ternganga jap. Da la aku da lama tak cakap arab. Hurrrr

Oke la keje sementara tu, 10 hari RM800. Masalahnya sekarang, big company tp payment dapat lambat. Marah gak la. Xpe, tunggu lagi seminggu, law xde gak mmg aku push tiap2 hari kol la.

Cite tu banyak je, tapi later2 la aku taip. Rasa macam nak baharui blog ni + gigih mencari keje -__- hahahaha oke keje, cari keje. Xsanggup duduk tanpa berbuat apa2. Janggal sebab otak da lama tak berfungsi untuk berfikir hahhaha

Ok bai
 

Thursday, June 27, 2013


 

Ni xtau nak salahkan sapa ni. Makhluk mana yg bt hal sampaikan kami yang lain terlibat sama?
Tolonglah, kami pelajar tahun akhir sedang berusaha siapkan projek, satu2nya projek yang tinggal sebelum kami selamat bergraduasi bulan 10 nanti. 

Mohon la korang jangan ikt kepala sendiri, masing2 tahu tengah struggle siapkan projek ikt dateline masing2 tapi jangan pentingkan diri boleh?


Monday, May 06, 2013

:: Title suke hati ::


 

Bismillah
Assalamualaikum

Tahap stress tu tinggi tapi tidak kelihatan. Ini semua atas kesalahan sendiri juga. Sebab apa? Tinggal lagi sebulan dan lagi dua minggu before pegi ke competition. But yet, ak masih macam xgerak je tuk psm aku ni. Ke camne?

Ak dalam keadaan, 'hah....apa erk? Camne erk? Nak sambung terus or kne gune apa erk?' Uhhhhhh benci lak rasa.

Wassalam



 

Sunday, April 21, 2013

:: Fact about life ::


 

Bismillah
Assalamualaikum

situasi atau keadaan skrg? Berada di lab dan sedang berusaha siapkan fyp. Dalam masa yang sama rasa macam stress benda lain. Korg penah rasa tak?

Knowing them for almost 4 years and I never expect they would treat me like this. I wonder why and I kept asking y y and y... Some of them will come to you when they needs something. You can obviously see that, and when they dun need anything, they may leave you like dat. And I become a clown who just pretend to smile but exactly I'm not. 

Each of us have our own character. I'm a little bit quite person. I used to keep everything about my feeling alone without telling anybody but someone teach me to let it out. When I used to it, he's getting far far away from even we're close together. 

After all, I decided to keep everything by myself. People would come when there is something that they want, they will go away whenever they want. That's the fact. Reality of life.

You guys teach me a lot of things that I will never learn from somewhere else. I will never take a revenge on it. Everybody deserve to get what they want but not everybody can get what they want. Then, I keep myself away and try my best not to say anything. 

Have you ever thinks that maybe the life that we have is not the same? 
Tunding jari and ask yourself, do you manage to get any help from anyone in easiest way? Yes you are. Everyone around you care about you but have you ever think that someone else needs a help but in the end, they end up to do it by themselves. Have you ever thanks to Allah? 

I keep thinking why everyone can't see it including you? Whenever you needs help, they'll always there for you. 

Sometimes I feel alone, when that times come, I kept reminds myself, Allah always there for you. People will never last, someday, they'll leave you alone. 
Sometimes I feel down, when that times come, my mind automatic think about my late dad, and I will started to cry and said subhanallah...subhanallah...subhanallah... He's passed away almost 3 years ago. He'll never come back again.

People can make up a story about me. People can treat me like the way they want. I'll forgive them, but I'll never forget it. Saying that I'm okey is such a big liar that i have ever tell them. 

I learned a lot about life here. And still the learning process will continue after this. Especially in working area. A lot of people with different attitude.

Just say Alhamdulillah and thank you Allah for giving me experience about life. 

Someone that I used too called best friend in the end make a huge hole between us. Maybe that friend found someone that can bring her back to the way of Islam but I'm not. A friend that I used too called friend....at my back when we have some complicated situation actually saying something that I never imagine. When other people still accept you by the way you are just say thank you Allah. But yet, you still complained about others. 

Jangan bermuka-muka. Maybe I become like this because of something that happened in my life. You guys have a difference life compare than mine. When you lost someone, you will know it. Plus that person is far away from you and you know dat you will never have a chance to take a look or to kiss forehead for the last time. Then never simply say, 'jangan nangis, org da pergi takkan kembali'.. 
YES...That's true. But just once experience it and come to me and share about your feeling. If you can endure it and accept without any feeling then you are not human.

Liar behind the glass. Stop pretending. I'm tired to keep saying I'm oke while exactly I'm not oke with it. Watch out your attitude and compare with others then you will know that they still treat you oke even you kept hurting them.

Wassalam    

Thursday, April 11, 2013

:: Teringatkan blog ini yang comel::


 

Bismillah..
Assalamualaikum

Ahaiii da lama tak update blog. Busy tu sangat2lah busy, next time, da keje da ada family kne pandai uruskan masa. Pengurusan masa itu sangatlah penting. Seperti apa yg terjadi sekarang ini. 

Alahai, tak bawak kabel tuk transfer gmbr. Berada ni workstation and sedang berusaha tuk siapkan circuit.

What can I say? Wish me luck..

Wassalam


 

Monday, March 11, 2013

:: Busy? Eh? ::


 

Assalamualaikum

Da lama tak hupdate blog since busy.....busy? Eh busy? Yeke? Errrrr ye kot.
Ini tahun akhir aku. Bismillah...Moga d permudahkan. Eh bukan, sem akhir aku. Final project still in progress. Dengan dua lagi eh bukan tiga lagi projek sampingan.

Satu projek ala2 truely seriously engineer.... wooooo, kalau hg bt lagu budak2 nya product hg kne reject sila extend sem depan. Yang tu ak minta p jauh2 sikit naaaaa.....

Satu projek kne buat fuzzy logic... What?? Again?? Again?? After kne kick dgn roboticnya subjek, I hope dat no moreeeee anything yg berkaitan robot. Pfffttttt.....Fact is here is it. Artificial intelligence. Next projek is.....a little bit simple, Programmable Logic Controller. Oke la, not really tough dat subject. Just used ur brain n make the sequence for dat motor to move. Wuhuuuuu

Oke seriously, there is no space anymore for me to think about something dat used to disturb my heart. Even sometimes suddenly that things come cross in my mind, then cepat2 erased dia. hahahaha......I need to do my best for my last sem. In syaa Allah...

One big big big project is.......Innovate Malaysia Competition 2013...The dateline is just around the corner. A lot of thing need to be settle down. And there is a moment when u feels like, 'Uhhhhh....I'm give up. I'm quit.' But then, you keep remaining yourself... 'Show them who are you really is...wake up. You can't easily give up like dat....'

-_____-
sori kalau english aku broken gileeeeee!!!! Ak kne try bercakap ni. Lepas ni da graduate kne pandai cakap BI baru le interviewer woooooooo gitu. hahahhaha

Aku rasa aku comel... mcm mna kwn2 aku cakap.
'Ummu kalau marah pun nampak comel, kalau nangis pun comel, tgh sedih pun comel...alolololo...'
Now baru aku tau kenapa supervisor PSM aku suke bt aku marah. Pfffftttttt.... marah lak rasa. Hahahhaha....


Kan dah cakap aku busy tu hah yg duk tunduk buat keje tu =P


After habis first day training...Eh ke ni yg second? Oke yg first day

Second day, muka da penatkn? Sebab tgh migrain tp pretend macam 'Eh...oke je'
Padahal kepala berdenyut gile. Tahan jela. Mata da berpinar2 asyik nk muntah je. Aiyakkk, ubat tertinggal dekat UMP but still, I teruskan juga training. =)

Kental =')
Bangga dengan diri sendiri. 




Its oke when someone come into your life to make you cry...
Never show your weakness, tell them dat they'll regret and at the end, they are the one who will cry because of you.


 

Thursday, February 28, 2013


 
 Baru masuk dua minggu tapi terasa keserabutannya....
 Hurrrr

Friday, February 01, 2013


Extended Network Banners
ada juga niat sebenarnya nak tukaq cover, background segala bagai tapi malaih tu melebihi segalanya >_< ohoiiiiii......
yg pentingnya, =( ak rasa jeles dengan mereka yg sudah berkahwin. xde dosa  satu hal, kurang bt perkara2 lagho tu penting.

ok bai, ada mood nk update ak update nnti =_____=

glitter-graphics.com

Monday, January 28, 2013


Extended Network Banners
sedang bercuti tapi malas nak update... aaaaaaaaa oke siapkan keje yg sepatutnya. baru tukar header blog baru
glitter-graphics.com

Thursday, January 17, 2013


 

being as engineering final year student seriously killing me.