Blogger Templates

Friday, April 18, 2014

Weekendddddd dude

Pagi2 mak kol...part bestnya terdengar mak cakap

Mom: Kokmu keje kot. Tu yg xangkt tu. (Ni mmg mak tak perasan ak dah angkat fon)
Me: Hello mak. (Suara mamai serak basah habislah)
Mom: Ya Allah, tido ka? Anak dara apa ni xbangun lagi. Semalam hbs dinner kul bape?
Me: 10 mak.

Blablabla.......

Mak xtau anak dia gi tgk wayang dengan ofismate semalam smpai kul 2 lebih (>_<) ampun mak.

After dat bangun on fon celcom and full with miscall. Aiyakkk.... My both fon full with miscall from mom n angah. Always like dat. And I love it.

Ouch sakit kepala. Can I cont tido? Its weekend and tak ot ari ni. And beb, its weekend. Means take a rest.

Nak keluar tapi dah rasa bosan dengan shopping mall dkt kl. Coz not my style nk havoc dkt sini. Much better pegi tmpt biasa2 and shopping. Hati lebih tenang and save more money.

Hey, zaman sekarang ni gaji 2500-2700 for fresh gtaduate belum tentu cukup tau. So saving selagi boleh.

Make a list, which one you need and which one yg korg rasa hati korg je yg perlu. Jgn ikt perasaan nnti binasa.

Pesanan ikhlas dari yang belajar selok belok pengurusan kewangan dari ofismate. Sekian.

Engineer pn kedekut. Korang tau x?

Thursday, April 17, 2014

Oh. Like that.

Do you want me to remind you again?
The reason why I leave you?
Oh
Do you want me to remind you about the last mesej you give to me?
Oh
Do you want me to recall how much you have hurts me?

Oh

1000 langkah kau menjauhi aku,
Sejuta langkah aku pergi dari hidup kau.

Saturday, April 12, 2014

For my future bakal imam/soulmate/l

Dear bakal imam,

I dunno where you are now. But for sure one day, kita akan berjumpa juga. Cuma masanya belum tiba. I really hope awak tak muncul dalam masa terdekat ini. Coz I might hurts you wit my words and attitude. And I might run away from you and never let you come near to me.

Dear bakal imam,

I'm in the middle of recover stage. Someone hurts me so bad. And its take times to heal. Plus, I needs to repair my relationship with my Creator first.

Dear bakal imam,

My words right now could make you feels like I'm a bad girl. Coz I totally hate a guy who make promise and then breaks it. So mybe I dont believe any single words that you say to me.

One day, you will know dat I'm not dat type of girl who love to go out with a strangers or easily go out with any guys.

Dear bakal imam,

I believe in faith. InsyaAllah, one day I will find you and you will open my heart again and make me believe dat loving someone doesnt means dat I'll getting hurt.

Or maybe right now I already hurts you wit my attitude, I'm sorry. I hope you will understand that I needs time for myself. For me to understand that not all guys will break his promises.

Allah knows when the best time for you to come into my life. By that time, I hope that cinta awak pada Allah melebihi cinta awak pada saya. Dan awak menyayangi saya kerana Allah. InsyaAllah.

Dear bakal imam,

Terima saya seadanya dan saya terima awak seadanya. Dan perbaiki diri bersama. Wherever you are now, I'm waiting for you. Waiting for right time for you to come into my life.

For my future bakal imam/soulmate/l

Dear bakal imam,

I dunno where you are now. But for sure one day, kita akan berjumpa juga. Cuma masanya belum tiba. I really hope awak tak muncul dalam masa terdekat ini. Coz I might hurts you wit my words and attitude. And I might run away from you and never let you come near to me.

Dear bakal imam,

I'm in the middle of recover stage. Someone hurts me so bad. And its take times to heal. Plus, I needs to repair my relationship with my Creator first.

Dear bakal imam,

My words right now could make you feels like I'm a bad girl. Coz I totally hate a guy who make promise and then breaks it. So mybe I dont believe any single words that you say to me.

One day, you will know dat I'm not dat type of girl who love to go out with a strangers or easily go out with any guys.

Dear bakal imam,

I believe in faith. InsyaAllah, one day I will find you and you will open my heart again and make me believe dat loving someone doesnt means dat I'll getting hurt.

Or maybe right now I already hurts you wit my attitude, I'm sorry. I hope you will understand that I needs time for myself. For me to understand that not all guys will break his promises.

Allah knows when the best time for you to come into my life. By that time, I hope that cinta awak pada Allah melebihi cinta awak pada saya. Dan awak menyayangi saya kerana Allah. InsyaAllah.

Dear bakal imam,

Terima saya seadanya dan saya terima awak seadanya. Dan perbaiki diri bersama. Wherever you are now, I'm waiting for you. Waiting for right time for you to come into my life.

Wednesday, April 09, 2014

Full of love

Dunia kerja ni memang lain banyk dari dunia belajar. Everyday belajar benda aru yang kau memang xbelajar waktu belajar dulu hah gitu......

I love my first job as an engineer III. Suka dengan environment dekat sini. Semuanya okey lah. Have fun sangat dekat sini. Lama2 dekat sini memang mcm kurang la 'kurang' nk betui sikit.

Surrounding guys, perempuan sikit je dlm dept ni. Plus...nk survive dekat sini memang kena belajar tepis segala gosip, belajar bahan orang semula and most important ialah belajar nak balas secara elok and cermat bila kena dengan dorang ni.... The rest I love being here.

Improve skill la lebih kurang. Njoy ur work yg plg penting. Habis je waktu kerja jangan fikir dah pasal kerja. Tapi selalunya pun balik kerja da lambat, sampai rumah fikir nk mandi solat tido je (T_T) uhuk uhuk uhuk....

Xdelah nk seksa badan. Cumanya elakkan diri dari fikir benda yang xsepatutnya. Orang lain tak rasa apa yang kita rasa, orang lain xtau apa yang kita lalui and org lain xtau apa yang kita fikir... So jangan terlalu fikirkan tentang apa yang org lain nak ckp kn, just move on. One day, dorang akan tau juga.

Life memang mcm ni, Allah tak janjikan kehidupan dekat dunia ni akan senang tanpa sebarang ujian kan... So move on. Believe in His faith. Janji Dia tu benar, dan Dia tak pernah kecewakan hati hambaNya, malah sebaliknya.

See ada hikmah tau, aku lebih dekat dengan pencipta aku. Lebih percaya dan yakin dengan ketentuanNya, jalan yang dah Dia tentukan untuk aku... Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah... Dia bagi aku kerja yang bagus, tempat kerja yang selesa, kereta yang selesa. The rest??? Let Him decide for me.

Saturday, April 05, 2014

Dreams

In my dreams, I saw us. Both of us happy together. You fights for us. Just in my dreams. You try to put all effort just to be with me. Just in my dreams. And now I love to sleep, just to meet you in my dreams.

No more insomnia. No more afraid to sleep at night cause afraid of losing you even in my dreams.

Someone try to make me happy and he did it. Somehow, deep in my heart, I still miss you, miss our moments. And Allah knows everything, He knows what the best for us.

I keep myself busy with all those work. When night comes, I fall to sleep too early.

Once in my life, I lose my dad. And I still alive and cont my life for my mom and my siblings. When I lose you, I reminds myself, I still have my mom, my siblings and my friends. Allah never leave me. He always with me whenever I lose hope. Give me the strength and guide me back to the right paths.

In my dreams, you didn't leave me but you comes back to me.

Confession

I admit it....rindu bila watsapp masuk dri a*** m****. But I know.... Its so impossible. I miss dat moment.

Sedar semua tu tak mungkin kembali. Tau mana berdirinya aku saat ni.

Thursday, April 03, 2014

I miss someone
I love someone
I want him in my life

Bila kita lepaskan seseorang dari dalam hidup kita, tak bermakna kita tak sayang. Tapi kita nak tengok dia bahagia dengan pilihan dia.

Hati mana yang tak terluka teruk. Hati mana yang tak berdarah.

Melepaskan orang yang dia sayang. Memerlukan kekuatan tuk melepaskan.

Saya bahagia melihat awak bahagia.