Blogger Templates

Wednesday, April 09, 2014

Full of love

Dunia kerja ni memang lain banyk dari dunia belajar. Everyday belajar benda aru yang kau memang xbelajar waktu belajar dulu hah gitu......

I love my first job as an engineer III. Suka dengan environment dekat sini. Semuanya okey lah. Have fun sangat dekat sini. Lama2 dekat sini memang mcm kurang la 'kurang' nk betui sikit.

Surrounding guys, perempuan sikit je dlm dept ni. Plus...nk survive dekat sini memang kena belajar tepis segala gosip, belajar bahan orang semula and most important ialah belajar nak balas secara elok and cermat bila kena dengan dorang ni.... The rest I love being here.

Improve skill la lebih kurang. Njoy ur work yg plg penting. Habis je waktu kerja jangan fikir dah pasal kerja. Tapi selalunya pun balik kerja da lambat, sampai rumah fikir nk mandi solat tido je (T_T) uhuk uhuk uhuk....

Xdelah nk seksa badan. Cumanya elakkan diri dari fikir benda yang xsepatutnya. Orang lain tak rasa apa yang kita rasa, orang lain xtau apa yang kita lalui and org lain xtau apa yang kita fikir... So jangan terlalu fikirkan tentang apa yang org lain nak ckp kn, just move on. One day, dorang akan tau juga.

Life memang mcm ni, Allah tak janjikan kehidupan dekat dunia ni akan senang tanpa sebarang ujian kan... So move on. Believe in His faith. Janji Dia tu benar, dan Dia tak pernah kecewakan hati hambaNya, malah sebaliknya.

See ada hikmah tau, aku lebih dekat dengan pencipta aku. Lebih percaya dan yakin dengan ketentuanNya, jalan yang dah Dia tentukan untuk aku... Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah... Dia bagi aku kerja yang bagus, tempat kerja yang selesa, kereta yang selesa. The rest??? Let Him decide for me.

0 tukang libur: